Χαμένη ευτυχία

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Χαμένη ευτυχία

Έτος: 1966

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος

Σενάριο: Παύλος Τάσιος

Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος

Παραγωγός: Παύλος Τάσιος

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Μαριάννα Κουράκου (Ελένη) , Λευτέρης Βουρνάς (Πέτρος Γεωργιάδης) , Μηνάς Χρηστίδης (Θάνος Αλεξόπουλος) , Τασσώ Καββαδία (μητέρα Ελένης) , Αθανασία Μουστάκα (Ελευθερία, γιαγιά Πέτρου) , Άννα Παύλου (Αννούλα) , Δημήτρης Μπισλάνης (γιατρός) , Άγγελος Μαυρόπουλος (Μαρής, συμβολαιογράφος) , Γιώργος Γρηγορίου (ιδιοκτήτης συνεργείου) , Νάσος Κατακουζηνός , Γιώργος Πάλλης , Γιώργος Κωβαίος , Αλέκος Δαρόπουλος (παραπονούμενος πελάτης συνεργείου) , Ειρήνη Κουμαριανού (πελάτισσα ρούχων) , Μάκης Ρευματάς (δικηγόρος) , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι) , Κώστας Χατζής (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Η Ελένη με την μητέρα της διατηρούν ένα κατάστημα ρούχων. Οι δουλειές δεν πηγαίνουν καλά και είναι καταχρεωμένες. Η μητέρα της την πιέζει να δεχτεί την προταση του Θάνου, ενός πλούσιου άντρα και να παρατήσει την σχέση της με τον Πέτρο, έναν νεαρό που υπηρετεί την θητεία του στην Κύπρο. Ο Πέτρος δεν δίνει σημάδια ζωής και η Ελένη, που είναι ήδη έγκυος από τον Πέτρο παντρεύεται τον Θάνο. Ο Πέτρος επιστρέφει και μετά τον θάνατο της γιαγιάς του κληρονομεί το σπίτι της και έναν τραπεζικό λογαριασμό. Ανοίγει ένα βενζινάδικο και αποφασίζει να παντρευτεί την Άννα, την κοπέλα που φρόντιζε την γιαγιά του...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 137.252 εισιτήρια. Ήρθε στην 47η θέση σε 117 ταινίες.

Η Ειρήνη Κουμαριανού και ο Μάκης Ρευματάς δεν αναγράφονται στους τίτλους.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr