Τα Δυο Πόδια σ' ένα... Παπούτσι!

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τα Δυο Πόδια σ' ένα... Παπούτσι!

Έτος: 1969

Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου 1969

Διάρκεια: 82'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου

Σενάριο: Γιώργος Κατσαμπής

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Μουσική σύνθεση: Νότης Μαυρουδής

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Νόρα Βαλσάμη (Μάρω Αγραφιώτου) , Λάκης Κομνηνός (Γιώργος Σταματάκης) , Παύλος Λιάρος (Χαρίλαος) , Γιούλη Σταμουλάκη (Σίσσυ) , Νίκος Τσούκας (Θανάσης) , Μαρία Μπονέλου (Αλέκα) , Θάνος Παπαδόπουλος , Άγγελος Μαυρόπουλος (Δημήτρης Σταματάκης) , Γιώργος Γαβριηλίδης (Ιπποκράτης) , Χρήστος Δοξαράς , Μιχάλης Γιαννάτος , Ειρήνη Κουμαριανού , Γιάννης Κοντούλης , Γιώργος Μάζης , Βιολέττα Σούλη , Χρήστος Στύπας , Κόκκα Στυλιανού , Γιάννης Φλερύ (χορευτής) , Άινα Μάουερ (χορεύτρια) , Αντώνης Μανούσος (χορευτής) , Γιάννης Πουλόπουλος (I) (τραγούδι) , Αλέκος Αλεξανδράκης (Γιώργος Σταματάκης (ντουμπλέρ Λάκη Κομνηνού)) , Αλέκος Τζανετάκος (ντουμπλέρ Παύλου Λιάρου) , Θόδωρος Ντόβας (πελάτης καφενείου)

Περίληψη/Σχόλια: Η Μάρω, μια νεαρή δακτυλογράφος σε μια επιχείρηση, γνωρίζει την αντιπάθεια του γιου του αφεντικού της εξαιτίας της ασουλούπωτης εμφάνισης της. Με τη βοήθεια όμως και τις συμβουλές της φίλης και συγκατοίκου της, της Σίσυς, μεταμορφώνεται σε μια μοντέρνα και γοητευτική δεσποινίδα. Ο Γιώργος όμως εξακολουθεί να της φέρεται περιφρονητικά. Η στάση του αυτή εξοργίζει τις δυο κοπέλες οι οποίες χρησιμοποιούν ένα σωρό τεχνάσματα για να τον συγκινήσουν και να τον κάνουν να παρατήσει τη φιλενάδα του και να προσέξει τη Μάρω.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία "Τα Δύο Πόδια Σε Ένα Παπούτσι" προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών-Πειραιώς-προαστίων το 1969 και έκοψε 174.693 εισιτήρια. Πρώτος πρωταγωνιστικό ρόλος για την Νόρα Βαλσάμη, μετά από τρία χρόνια στην Φίνος Φιλμ και ιδιαίτερα σημαδιακή ταινία για την προσωπική ζωή της ηθοποιού, μια και εδώ μπλέχτηκε το ειδύλλιο μεταξύ της πρωταγωνίστριας και του σκηνοθέτη που κατέληξε σε έναν ευτυχισμένο γάμο που διαρκεί μέχρι σήμερα. Ο σκηνοθέτης βέβαια υπέγραψε την ταινία ως Δημήτρης Μήκας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο Ερρίκος Ανδρέου, σύζυγος μέχρι σήμερα της Νόρα Βαλσάμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ταινία όπου κάποιοι από τους άντρες ηθοποιούς της είναι ντουμπλαρισμένοι και δεν ακούγονται οι πραγματικές φωνές τους -η φωνή που βγαίνει από το στόμα του Λάκη Κομνηνόυ είναι του Αλέκου Αλεξανδράκη- κι αυτό είναι παράξενο, γιατί ο Φίνος ακόμα και στις αρχές της εταιρείας στα χρόνια του 1940 επέμενε για σύγχρονη φωνοληψία και όχι για ντουμπλάρισμα.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr