Ο κατεργάρης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο κατεργάρης

Έτος: 1971

Πρεμιέρα: 5 Απριλίου 1971

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Χρόνης Εξαρχάκος (Χρόνης Βαρνής) , Νόρα Βαλσάμη (Εύα Βαρνή) , Γιάννης Μιχαλόπουλος (Μίλτος Κλαδαράς, πρόεδρος) , Σπύρος Καλογήρου (Πλούταρχος Βαρνής) , Κατερίνα Γιουλάκη (Τούλα Βαρνή) , Καίτη Ιμπροχώρη (Λίτσα) , Δώρα Φύτιζα (Κική Βαρνή) , Βασίλης Τσιβιλίκας (Μιχάλης Ψαρέλης) , Ειρήνη Κουμαριανού (Αρίστη Βαρνή) , Νάσος Κεδράκας (Θρασύβουλος Τραγανόπουλος) , Νικόλ Κοκκίνου (φίλη Εύας Βαρνή) , Τάσος Μασμανίδης (Ντίντης) , Στράτος Παχής (Γαλανόπουλος) , Πάνος Σαργέντης (Δημήτρης) , Δημήτρης Αρώνης , Λευτέρης Βουρνάς (Αιμίλιος Κλαδαράς) , Γιάννης Πουλόπουλος (I) (τραγούδι) , Νίκος Αβαγιανός (χορευτής) , Σάββας Αξιώτης (χορευτής) , Νανά Οικονόμου (χορεύτρια) , Γιάννης Πετρίτσης

Περίληψη/Σχόλια: Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον μεγαλύτερο αδελφό της τον Χρόνη να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους, και καλεί σ’ αυτό τον Αιμίλιο, γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρείας όπου εργάζεται ο Χρόνης, ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί της. Αλλά κι ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη, ο Πλούταρχος, που είναι καθηγητής της θεολογίας, πείθεται επίσης να επιτρέψει στη δική του κόρη να διοργανώσει κι αυτή ένα πάρτι. Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση πως επίκειται η απόλυσή του από την εταιρεία, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει την προαγωγή του σε διευθυντή. Επίσης του ανακοινώνει πως επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρείας, εδραιώνει τη θέση του συμπέθερου και πείθει τον θείο του, που δεν επιτρέπει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 157.614 εισιτήρια. Ήρθε στην 38η θέση σε 87 ταινίες.

Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου "Πάρτυ Για δύο".

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει το τραγούδι " Ποια νύχτα σ' έκλεψε ". Τη μουσική έγραψε ο Μίμης Πλέσσας και τους στίχους ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr