Έγκλημα στα παρασκήνια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Έγκλημα στα παρασκήνια

Έτος: 1960

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 1960

Διάρκεια: 85'

Είδος: Αστυνομική

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης

Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής

Σενάριο: Γιάννης Μαρής

Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Εταιρία παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης , Έβδομη Τέχνη

Ηθοποιοί: Αλίκη Γεωργούλη , Αλέκος Αλεξανδράκης , Γκίκας Μπινιάρης , Μάρω Κοντού , Λαυρέντης Διανέλλος , Τίτος Βανδής , Χρήστος Τσαγανέας , Γιώργος Δαμασιώτης , Θανάσης Μυλωνάς , Δήμος Σταρένιος , Σαπφώ Νοταρά , Ζωρζ Σαρρή , Έφη Μελά , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) , Γιώργος Μπέλλος , Βελισσάριος Κοντογιάννης

Περίληψη/Σχόλια: Μια περιβόητη για τα ερωτικά της σκάνδαλα ηθοποιός, η Ρόζα Δελλή, βρίσκεται μαχαιρωμένη στο καμαρίνι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μπέκας που καλείται να δώσει τις εξής απαντήσεις: ποιος σκότωσε, και πώς έγινε ο φόνος, αφού η πόρτα βρέθηκε κλειδωμένη από μέσα; Ως ύποπτα φέρονται τρία πρόσωπα: ο ζεν πρεμιέ του θιάσου Χάρης Αποστολίδης που διαπληκτίστηκε μαζί της τη νύχτα του φόνου, ένας άγνωστος που την επισκέφτηκε το ίδιο βράδυ, και η συνάδελφός της Έλενα Παυλίδη που πάντα τη μισούσε. Ο δημοσιογράφος Μακρής , που σκαλίζει την υπόθεση για λογαριασμό της εφημερίδας του, καταφέρνει να βρει την άκρη, βοηθώντας έτσι και τον Μπέκα. Δολοφόνος είναι ο Παύλος Στεφάνου, φίλος και προστάτης της νεκρής, ο οποίος, μετά το φόνο, έπεσε θύμα εκβιασμού του αγνώστου που την επισκέφθηκε – κι αυτός ο άγνωστος ήταν ο σύζυγός της, ο Μάκης Αγγέλογλου, για τον οποίο όλοι πίστευαν ότι είχε πεθάνει στην κατοχή – και της Θάλειας Χαλκιά, συναδέλφου της νεκρής.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 67.610 εισιτήρια. Ήρθε στην 7η θέση σε 58 ταινίες.Δύο βραβεία Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1960(φωτογραφίας και β' γυναικείου ρόλου: Ζωρζ Σαρρή).

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr