Ωμέγα TV

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος έναρξης λειτουργίας/αλλαγής ονομασίας του σταθμού: 1996

Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας/αλλαγής ονομασίας: Μάιος 1996

Ιδιοκτήτης:

Έτος παύσης λειτουργίας/μετονομασίας του σταθμού: 2012

Ημερομηνία παύσης λειτουργίας/μετονομασίας: 30 Δεκεμβρίου 2012

Ιστορική αναδρομή: Κανάλι της Θεσσαλονίκης με επωνυμία "Ωμέγα Τηλεόραση" με εκπομπές ενημερωτικού ενδιαφέροντος, ψυχαγωγικού περιεχομένου, αθλητικές, σατιρικές, μουσικές καθως και ειδικές εκπομπές για ταξίδια και μηχανοκίνητη οδήγηση. Η χρυσή εποχή του καναλιού ήταν μεταξύ 1996-1999 όταν η διοίκηση του καναλιού των Στέφανου Διαμαντόπουλου και Λευτέρης Μαρόγλου είχε και τον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Θεσσαλονίκη".

Το 1999 το κανάλι πέρασε στα χέρια του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργου Μπατατούδη αλλάζοντας δομή με μεγαλύτερη βαρύτητα στην αθλητική επικαιρότητα.

Το καλοκαίρι του 2001 νέος ιδιοκτήτης έγινε ο κοσμηματοπώλης Αζίζ Ντίρι οπότε και έγινε προσπάθεια τη σεζόν 2002-2003 παραγωγής εκπομπών όπως η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή με παρουσιάστρια την Κατερίνα Κανονίδου, η μουσική εκπομπή με τη ραδιοφωνική παραγωγό Μάγδα Ζουλίδου, αθλητικές εκπομπές, τόσο στοιχηματικές με τους Χρήστο Ραγκάτση και Θανάση Κυλώνη, όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος με τον αθλητικογράφο Γιώργο Πετρίδη κ.ά, που αποτελούσαν παραγωγές του καναλιού με τη διεύθυνση του αθλητικογράφου Γιώργου Ζαγόρα. Στο χώρο των ειδήσεων υπήρχαν τρία δελτία ειδήσεων με τοπικά ρεπορτάζ. Όμως η επόμενη τηλεοπτική σεζόν βρήκε το κανάλι χωρίς πρόγραμμα, με εξαίρεση την αθλητική εκπομπή "Ωμέγα Σπορ" του Γιώργου Πετρίδη και το δελτίο ειδήσεων.

Τη σεζόν 2009-2010 έγινε μια προσπάθεια αναβάθμισης του προγράμματος με παραγωγές ενημερωτικών εκπομπών, όπως "Όψεις Και Απόψεις" με την Έλσα Αγοραστού, "Ας Παιδευτούμε" με την Ιωάννα Αρβανιτίδου, της παιδική παραγωγής "Χίλιες Και Μια Νύχτες Δεμένες Σε Μια Κόκκινη Κλωστή" με τη Μυρτώ Δημητρίου, καθώς και πλήθος παιδικών κινουμένων σχεδίων, σειρών και κλασσικών ταινιών.

Το καλοκαίρι του 2010 μετά από αρνητική απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την ψηφιοποίηση του καναλιού, η διοίκηση μείωσε το προσωπικό και ο σταθμός υπολειτούργησε μέχρι το τέλος του 2012 οπότε και έπαψε να εκπέμπει την ημέρα που έκλεισε το πάρκο κεραιών του Χορτιάτη.

Πολλοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το κανάλι: Ο Γιάννης Σερβετάς με την εκπομπή "Τα Χαμπέρια Όλα Είναι Να...", κάθε Πέμπτη, ενσωματώθηκε στην τότε παρέα των "Α.Μ.Α.Ν". Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα με την εκπομπή "Σκιές" πήγε στο STAR και το πρωινό μαγκαζίνο. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Τάσος Ριζόπουλος με μουσική εκπομπή μεγάλης απήχησης στο τηλεοπτικό κοινό της Θεσσαλονίκης κ.α.

Επίσης πολλοί ρεπόρτερς έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο κανάλι συνεχίζοντας την καριέρα τους σε πανελλαδικά κανάλια όπως Σούζυ Καζατζίδου, Αφροδίτη Σπηλιώτη, Άρης Κουτσιούκης, Νίκος Αβουγκάτος κ.α.


Σειρές που έχουν προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Η Κραυγή των Λύκων 1981
Ο φιλαράκος μας 1981
Οι Ιερόσυλοι 1983


Τηλεταινίες που έχουν προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι:


Τηλεπαιχνίδια που έχουν προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι:


Εκπομπές που έχουν προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Ώρα για μαμ 2009
Τα χαμπέρια 1996


Θεατρικές παραστάσεις που έχουν προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι:


Μεταγλωτισμένες παραγωγές που έχουν προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι:


Συζητήστε για το κανάλι "Ωμέγα TV" στο Retromaniax.gr