Χρύσανθος Καγιάς

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία γέννησης:Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Αληθινές ιστορίες (1984) 1984|1984 ΕΡΤ
Αληθινοί έρωτες: Ζωή από την αρχή 2008|2008 Alpha
Αληθινοί έρωτες: Οι τρεις αδελφές 2008|2008 Alpha
Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον 2007|2007 ΑΝΤ1
Η Ζωή μας, Μια Βόλτα... 1999|1999 Mega
Και πάλι φίλοι 1999|1999 Mega
Λίφτινγκ 2000|2000 ΑΝΤ1
Οι απαράδεκτοι 1991|1991 Mega
Το ξεκίνημα της φωτιάς: Ρόκκος Χοϊδάς 1982|1982 ΕΡΤ


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Η δράκαινα (1987) 1987


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Γιατρός με το στανιό 1984 ΕΡΤ
Το καφενείο (1976) 1976 ΕΡΤ


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Πατατούφ 1983 ΕΡΤ2


Τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσίαζε ή στα οποία συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία συμμετείχε ή παρουσίαζε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Έχει τραγουδήσει:


Βιογραφία: Γεννήθηκε στη Λειβαδιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βεάκη (1980). Έπαιξε στα έργα: Τίμων ο Αθηναίος και Θεσμοφοριάζουσες (σκην. Λ. Τριβιζάς, ΛΠΘ), Γιατρός με το στανιό (σκην. Ε. Βασιλικιώτη), Όρνιθες (σκην. Χ. Κανδρεβιώτου), Ιππείς (σκην. Χ. Τσάγκας), Πλούτος (σκην. Κ. Φαρμασώνης), Φονιάς (σκην. Τ. Μαρκετάκη), Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα (σκην. Γ. Καραχισαρίδης), Ζορμπάς (σκην. Γ. Ρεμούνδος), Δάφνες και πικροδάφνες (σκην. Γ. Μόρτζος), Ξύπνα Βασίλη (σκην. Σπ. Παπαδόπουλος), Βαβυλωνία (σκην. Τ. Χρυσικάκος), Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (σκην. Κ. Καποδίστριας). Συνεργασίες: Με τον Χ. Τσάγκα, με τον Θίασο 81 και την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου του Ήλιου, σε παραστάσεις έργων για παιδιά. Με το Ανοιχτό Θέατρο: Βίβα Ασπασία, Τελευταία πράξη, Μια κωμωδία, Η κυρία με το σκυλάκι (διασκ. Γ. Μιχαηλίδης), Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Το αηδόνι του αυτοκράτορα, Όταν ο Σκαρίμπας κήρυξε τον πόλεμο κατά της Χαλκίδας (σκην. Γ. Μιχαηλίδης). Το καλοκαίρι του 2001 έπαιξε στην Αντιγόνη (σκην. Γ. Κιμούλης). Με την Αθηναϊκή Λαϊκή Σκηνή στην παράσταση Σωκράτης Σοκ! και μεγαλείο (σκην. Γ. Μόρτζος).

Συνεργάστηκε με το συγκρότημα Άγαμοι Θύται (σκην. Ι. Μιχαηλίδης). Με το θεατρικό σχήμα (ομάδα) υπό την αιγίδα του Πάντειου Πανεπιστημίου: Μοσκώφ Σελήμ (σκην. Κ. Ρηγόπουλος). Με τη Θεατρική Σκηνή: Η παράσταση συνεχίζεται (σκην. Α. Αντωνίου). Συμμετείχε, επίσης, στη μουσικο-θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του Γ. Ζαμπέτα Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα (κειμ.-σκην. Θ. Βερύκιος) και Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι (σκην. Θ. Αθερίδης, 2010). Με το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας: Κοντός ψαλμός αλληλούια (επιθεώρηση), Μαρία Πενταγιώτισσα (σκην. Κ. Τσιάνος), Το Καφενείο (σκην. Β. Παπαβασιλείου), Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (σκην. Κ. Αργυρόπουλος), καθώς και στα έργα της Παιδικής Σκηνής Ο μάγος του Οζ και Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά. Με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Φον Δημητράκης, Γουρουνάκια κουμπαράδες (σκην. Π. Παπαϊωάννου, Παιδική Σκηνή), Εcu-Ecu στη Β΄ Εθνική (σκην. Κ. Φαρμασώνης, επιθεώρηση). Με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας: Ειρήνη (σκην. Κ. Μπάκας). Με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Ο Ψεύτης (σκην. Γ. Καραχισαρίδης), Είχε δύο πιστόλια με μάτια ασπρόμαυρα (σκην. Δ. Έξαρχος). Με το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας: Γεια σου τσολιά μου (σκην. Π. Σκουρολιάκος, επιθεώρηση). Με το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου: Ωχ τα νεφρά μου. Με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: Σαλής, ο μαύρος βαρκάρης (σκην. Γ. Καραχισαρίδης). Κινηματογράφος: Κερήθρες (σκην. Ν. Βεργίτσης).

Στην τηλεόραση έπαιξε στην τηλεταινία Σούλης, ο κομπάρσος και στις τηλεοπτικές σειρές "Ρόκος Χοϊδάς", "Και πάλι φίλοι", "Η ζωή μας μια βόλτα", "Λίφτινγκ", κ.ά., καθώς και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά.

Trivia: Υπήρξε μέλος του μουσικοθεατρικού θιάσου "Άγαμοι Θύται".

Συζητήστε για τον/την ηθοποιό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr