Τα 201 καναρίνια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τα 201 καναρίνια

Έτος: 1964

Διάρκεια: 72'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης

Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις

Ηθοποιοί: Χάρρυ Κλυνν , Έρρικα Μπρόγερ , Κώστας Δούκας (I) , Τέλης Ζώτος , Ματίνα Καρρά , Μαρία Φωκά , Γιάννης Κοντούλης , Λάζος Τερζάς , Παναγιώτης Καραβουσάνος , Γιώργος Οικονόμου (I) , Αμαλία Λαχανά , Ελένη Χαλκούση , Φώτης Μεταξόπουλος (χορευτής) , Βίκυ Τζινιέρη (χορεύτρια)

Περίληψη/Σχόλια: Μια σπουδάστρια μουσικής, η Λίλα –της οποίας ο θείος έχει καταχραστεί την περιουσία–, δέχεται να παίζει πιάνο για μια ιδιόρρυθμη γεροντοκόρη, τη δεσποινίδα Αριστέα, προσπαθώντας να κάνει τα καναρίνια της δεύτερης να κελαηδήσουν. Με την πάροδο του χρόνου, η Αριστέα αναθυμάται τη δική της νιότη και νιώθει αισθήματα προστασίας για τη Λίλα. Έτσι αναθέτει στον δικηγόρο της τη διεκδίκηση της περιουσίας της κοπέλας απ’τον καταχραστή θείο. Όμως, σε κάποια επίσκεψη των φίλων της Λίλας, ο αρραβωνιαστικός της Πάρις βλέπει έκπληκτος μια φωτογραφία του πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός έρωτας της Αριστέας. Η αναπάντεχη συγκίνηση, όμως, δεν επιτρέπει στην άτυχη γυναίκα να χαρεί την αποκάλυψη κι έτσι πέφτει νεκρή από την ταραχή της. Στη διαθήκη της έχει αφήσει στη Λίλα τα 201 καναρίνια της, αλλά σ’ ένα φθαρμένο καναπέ ανακαλύπτεται κι ένα μεγάλο κομπόδεμα.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 24.772 εισιτήρια. Ήρθε στην 75η θέση σε 92 ταινίες. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Χάρρυ Κλυνν.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr