Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953)

Έτος: 1953

Διάρκεια: 78'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λαζαρίδης

Συγγραφέας: Σπύρος Μελάς

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης

Μουσική σύνθεση: Αργύρης Κουνάδης , Ιωσήφ Ριτσιάρδης

Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός

Ηθοποιοί: Πέτρος Κυριακός , Σάσα Ντάριο , Γιώργος Καμπανέλλης , Γκέλυ Μαυροπούλου , Νίκος Ματθαίος , Νανά Παπαδοπούλου , Αλέκος Αναστασιάδης , Δημήτρης Αβιάτης , Αλέκος Πομώνης , Κώστας Παπακωνσταντίνου (I) , Κώστας Βουτσάς , Νάσος Πατέτσος (τραγούδι) , Ζωζώ Σαπουντζάκη (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας χήρος (Πέτρος Κυριακός) ιδιοκτήτης ταβέρνας προσπαθεί να αναμορφωθεί για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της αριστοκρατικής οικογένειας από την οποία κατάγεται η γυναίκα (Σάσα Ντάριο) του γιου του (Γιώργος Καμπανέλλης). Ο ταβερνιάρης, όμως, θα αλλάξει τους ρόλους και θα είναι εκείνος που θα δώσει μαθήματα στους άλλους.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 32.972 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 21 ταινίες.Την ταινία αυτή είχε αρχίσει να σκηνοθετεί ο Νίκος Τσιφόρος αλλά την ολοκλήρωσε ο σεναριογράφος της Γιώργος Λαζαρίδης.Το 1977, ο Γιάννης Δαλιανίδης γυρίζει το ίδιο θεατρικό έργο σε ταινία με τον τίτλο "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" με τον Διονύση Παπαγιανόπουλο στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr