Ο δειλός κι ο τολμηρός

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο δειλός κι ο τολμηρός

Έτος: 1977

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 30 Μαϊου 1977

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου (II) , Κώστας Ζωγόπουλος (τηλεσκηνοθεσία)

Συγγραφέας: Roger MacDougall , Ted Allan

Σενάριο: Αντώνης Αντωνίου (II) (μετάφραση)

Μουσική σύνθεση: Ζακ Μεναχέμ

Ηθοποιοί: Βασίλης Τσιβιλίκας (Τζούλη Φάνσοου) , Ελένη Μαυρομάτη (Έλσα Φάνσοου) , Σμάρω Στεφανίδου (Έντιθ Μπίλινγκλι) , Σπύρος Καλογήρου (θείος Ερνέστος) , Θάνος Παπαδόπουλος (Θουέιτς) , Βασίλης Πλατάκης (επιθεωρητής Γκόρντον)

Σκηνικά: Γιάννης Κύρου

Επαναλήψεις: 1979 (ΕΡΤ)

Σχόλια/Πλοκή: Ο Τζούλη Φάνσοου θα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχής. Η Έλσα, η γυναίκα του, είναι όμορφη, κομψή και αξιαγάπητη. Η πεθερά του, η Έντιθ, πάντα καλοστεκούμενη και νεάζουσα, διατηρεί εκρηκτική δυναμικότητα και ο θείος του, Ερνέστος, έχει αναλάβει όλη την φροντίδα της περιουσιακής του διαχείρισης. Οι επιδιώξεις του Τζούλη είναι απλές. Λατρεύει την τέχνη. Ζει και νοιώθει σαν καλλιτέχνης. Η ζωγραφική και η μουσική τον τράβηξαν, η κάθε μια με τη σειρά της. Δεν γνώρισε την υλική επιτυχία γιατί απλά δεν την αναζήτησε αρκετά. Η Έλσα τον θαυμάζει απεριόριστα, μα είναι δύσκολο να έχει εμπιστοσύνη σε έναν καλλιτέχνη, που οι σύγχρονοι του επιμένουν να μην τον αναγνωρίζουν. Ο Τζούλη είναι μια λεπτή φύση, που έχει ανάγκη από κατανόηση, αλλά ούτε ο φίλος του, ούτε η πεθερά του τον παίρνουν στα σοβαρά...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 3 Σεπτεμβρίου 1979.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Ιανουάριο του 2011 (84ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr