Ο Ταρτούφος (1998)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο Ταρτούφος (1998)

Έτος: 1998

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 1998

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη , Στέλιος Ράλλης

Συγγραφέας: Moliere

Σενάριο: Ανδρέας Στάικος (μετάφραση κειμένου)

Ηθοποιοί: Μάγια Λυμπεροπούλου , Λυδία Φωτοπούλου , Αλέξανδρος Μυλωνάς , Λάζαρος Γεωργακόπουλος , Μαρία Κατσιαδάκη , Κώστας Ζαχαράκης , Θεμιστοκλής Πάνου , Θανάσης Ευθυμιάδης , Άννα Μάσχα , Δημοσθένης Παπαδόπουλος , Έλενα Μπόντη

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Σχόλια/Πλοκή: Στο σπίτι του πλούσιου αστού Οργκόν φιλοξενείται ο Ταρτούφος, "άγιος" για τον Οργκόν, υποκριτής και απατεώνας στην πραγματικότητα. Ο Ταρτούφος εκμεταλλεύεται ένα σπίτι που έσφυζε από ζωή. Κι όσοι προσπαθούν να τον αποκαλύψουν, πέφτουν θύματα της διαβρωτικής επιρροής την οποία ασκεί ο Ταρτούφος πάνω στον αφέντη του σπιτιού.

Trivia: Το Μάη του 1664, εποχή των πρώτων μεγάλων γιορτών των Βερσαλλιών, κυριαρχούσε το παιχνίδι με τις μεταμορφώσεις και τα προσωπεία, ψυχή του οποίου ήταν ο Μολιέρος. Οι γιορτές κράτησαν τρεις μέρες και το βράδυ της τελευταίας μέρας ο Μολιέρος παρουσίασε μια πρώτη εκδοχή του Ταρτούφου σε τρεις πράξεις.

Θεατρική παράσταση από το θέατρο "Νότου" στην παράσταση που ανέβηκε στο θέατρο "Αμόρε", στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο στην ΕΤ-1". Η προβολή της αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 27 Ιανουαρίου 1998.

Στο θέατρο έκανε πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου 1996.

Περίοδοι παραστάεων: 1996.

Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr