Ορατότης μηδέν

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ορατότης μηδέν

Έτος: 1970

Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου 1970

Διάρκεια: 117'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος

Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος , Μαίρη Χρονοπούλου , Μάνος Κατράκης , Σπύρος Καλογήρου , Άγγελος Αντωνόπουλος , Ζώρας Τσάπελης , Γιάννης Αργύρης , Νίκος Γαλανός , Άννα Βαγενά , Τζένη Ζαχαροπούλου , Βαγγέλης Καζάν , Δημήτρης Κούκης , Νίνα Χριστοφορίδου , Νάσος Κεδράκας , Γιώργος Καύκας , Ρένα Καλτσά , Δημήτρης Λαβέρης , Παναγιώτης Παναγόπουλος (I) , Ρένα Πασχαλίδου , Νίκος Κικίλιας , Δημήτρης Καρυστινός , Λευτέρης Γυφτόπουλος , Γιώργος Ζορμπάς , Νίκος Λυκομήτρος , Ανθή Γούναρη , Άρης Τσιούνης , Ερρίκος Κονταρίνης , Κατερίνα Μπούρλου , Βίλμα Τσακίρη , Ειρήνη Μαρκογιάννη , Στράτος Διονυσίου (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Άγγελος (Νίκος Κούρκουλος) επιβιώνει μετά από ένα ναυάγιο και αποκαλύπτει, στην αρμόδια επιτροπή, ότι αιτία της καταστροφής ήταν η παραμέληση του σκάφους από τους υπεύθυνους. Ο πλοιοκτήτης (Σπύρος Καλογήρου), υπό το βάρος των ευθυνών, αυτοκτονεί και ο αδερφός του (Μάνος Κατράκης) κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τον Άγγελο. Εκείνος θα παντρευτεί την κόρη (Μαίρη Χρονοπούλου) του εφοπλιστή και θα αναλάβει την εταιρεία του. Θα ανακαλύψει πως παίζονται τα ίδια βρόμικα παιχνίδια που οδήγησαν στο ναυάγιο, θα εγκαταλείψει τη θέση και τη γυναίκα του, και θα επιστρέψει στην παλιά του αγαπημένη (Άννα Βαγενά).

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 640.720 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 99 ταινίες.Ο Στράτος Διονυσίου ερμηνεύει το τραγούδι "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου"σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα.Ο Στράτος Διονυσίου τραγουδούσε ήδη μια δεκαετία σε μικρά λαϊκά μαγαζιά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και ήταν ο Μίμης Πλέσσας που πρόσεξε τη φωνή του και του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία, να τραγουδήσει το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου", το οποίο τον έκανε αστέρι του τραγουδιού από τη μια μέρα στην άλλη, και μάλιστα χωρίς καν να εμφανίζεται ο ίδιος στην οθόνη, μια που η φωνή του ακούγεται από ένα πικάπ, ενώ ο Κούρκουλος καίει τα πράγματά του, παρουσία όλης της γειτονιάς.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr