Μπροστά στο Θεό

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Μπροστά στο θεό

Έτος: 1953

Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου 1953

Διάρκεια: 80'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τριανταφύλλης

Συγγραφέας: Δημήτρης Μπόγρης

Σενάριο: Γιάννης Τριανταφύλλης

Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης

Μουσική σύνθεση: Niki Yakovlef

Παραγωγός: Γιάννης Τριανταφύλλης

Εταιρία παραγωγής: J-T Film

Ηθοποιοί: Στέφανος Στρατηγός , Γιάννης Αργύρης , Κατερίνα Ζάχου , Θόδωρος Μορίδης , Βασίλης Αφεντάκης , Γιάννης Φύριος , Παύλος Ραφελέτος , Μίστος Χαντάς , Νίκος Φέρμας , Μανώλης Βλαχάκης , Τζίμης Λυγούρας , Πάρις Πάππης , Γιώργος Πλουτής , Μαίρη Χαντά , Κώστας Παπαγεωργίου (I) , Ευγενία Ρούσσου

Περίληψη/Σχόλια: Λίγο πριν πεθάνει, ένας παπάς αφηγείται σε έναν μοναχό την ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Οι ερωτευμένοι νέοι, εξαιτίας του μίσους που έτρεφε ο αδελφός του άντρα προς αυτόν, χωρίζουν και η κοπέλα αναγκάζεται να παντρευτεί τον αδίστακτο αδελφό. Ο τελευταίος δολοφονεί τον πατέρα της κοπέλας και φυλακίζεται, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ζευγάρι να ξανασμίξει και να κάνει ένα παιδί, αλλά μόνο ο ετοιμοθάνατος παπάς θα τους φροντίσει. Ο κακός αδελφός θα αποφυλακιστεί και θα ζητήσει εκδίκηση αλλά θα πεθάνει προτού προλάβει να την πάρει.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1952-1953 και έκοψε 24.682 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 22 ταινίες.Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην περιοχή Φενεού Κορινθίας. Η επεξεργασία της ταινίας έγινε στα στούντιο της Finos Film.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr