Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης

Έτος: 1970

Διάρκεια: 99'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Παύλος Παρασχάκης

Σενάριο: Παύλος Παρασχάκης

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Μουσική σύνθεση: Δήμος Μούτσης , Βαγγέλης Φραγκιαδάκης

Παραγωγός: Θανάσης Σύλιας

Ηθοποιοί: Καίτη Παπανίκα , Νίκος Δαδινόπουλος , Μιχάλης Μπαλλής , Κώστας Παληός , Βασίλης Αυλωνίτης , Δημήτρης Μάρας , Άινα Μάουερ , Νικήτας Πλατής , Γιώργος Λουκάκης , Ειρήνη Κουμαριανού , Νίκος Τσουκαλάς , Γιώργος Τζιφός , Γιάννης Αλεξανδρίδης , Πετράκης Μπερέτας , Άννα Κουτούβαλη , Σπύρος Γουριώτης , Κώστας Φατούρος , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Μια κοπέλα από καλή νησιώτικη οικογένεια και αρκούντως πλούσια, η Άννα, σπουδάζει στην Ιατρική σχολή της Αθήνας και είναι ερωτευμένη μ’ έναν φτωχό ψαρά, τον Δημήτρη, τον οποίο όμως ο πατέρας της δεν θέλει με κανένα τρόπο για γαμπρό του. Ο νεαρός έχει καλή φωνή και ταλέντο στο τραγούδι, και με τη βοήθεια ενός παλιού μπουζουξή γίνεται τάχιστα ένας δημοφιλής τραγουδιστής. Η νέα κατάσταση τον συνεπαίρνει και ξεχνάει την Άννα, μπλέκοντας με μια κακομαθημένη κούκλα, την Πέγκυ, αλλά αυτός ο δεσμός έχει τραγικό τέλος καθώς σ’ ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, η μεν Πέγκυ σκοτώνεται, ο δε Δημήτρης τυφλώνεται. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον βοηθήσουν αλλά ο Δημήτρης κλείνεται ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του. Χάνεται σταδιακά από παντού, ώσπου μια μέρα η Άννα τον ανακαλύπτει στη Θεσσαλονίκη να ζητιανεύει. Με τη βοήθειά της υποβάλλεται σε εγχείρηση και έτσι ξαναβρίσκει το πολυπόθητο φως του, όπως και την ανέλπιστη φυσικά ευτυχία κοντά στην αγαπημένη του.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 163.352 εισιτήρια. Ήρθε στην 45η θέση σε 99 ταινίες.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr