Εγνατία Οδός

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Εγνατία Οδός

Έτος: 1978

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Ημέρα/ημέρες προβολής: Τρίτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 3 Ιανουαρίου 1978

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 7 Μαρτίου 1978

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 9

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Παραγωγός: Δημήτρης Ποντίκας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης (I) , Δημήτρης Ποντίκας

Σενάριο: Γιάννης Τζιώτης

Φωτογραφία: Περικλής Κόκκινος

Σκηνικά: Γιάννης Καρύδης

Ηθοποιοί: Κατερίνα Αποστόλου (Ειρήνη) , Χρήστος Δεμερτζής (Στράτος) , Δέσπω Διαμαντίδου (θεία Ρόζα) , Νίκος Τζόγιας , Γιώργος Κιμούλης (Απόστολος) , Μαργαρίτα Λαμπρινού (μητέρα) , Θόδωρος Έξαρχος (συμβολαιογράφος) , Ντόρα Γιαννακοπούλου , Νίκος Κούρος , Μαρία Σόκαλη , Βάσος Ανδρονίδης , Κόκκα Στυλιανού


Επαναλήψεις: 1991 (ΕΤ2) , 1994 (TOP Channel Λάρισας)

Περίληψη/Σχόλια: Η Ειρήνη και ο Στράτος, δυο νέα παιδιά που κατάγονται από την Κατερίνη και τις Σέρρες α­ντίστοιχα, φοιτούν στο πανεπιστήμιο της Θεσσα­λονίκης. Γνωρίζονται και ερωτεύονται στη διάρ­κεια των σπουδών τους, προκαλώντας τις αντι­δράσεις των συντηρητικών γονέων τους, οι συνε­χείς επεμβάσεις και υποδείξεις των οποίων κα­ταστρέφουν οριστικά τη σχέση τους και τους ο­δηγούν στον αναπόφευκτο χωρισμό.

Trivia: Η σειρά είναι ασπρόμαυρη.
- Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά είχε αρχικά προγραμματιστεί για περισσότερα επεισόδια, αλλά σταμάτησαν τα γυρίσματά της κατά την απεργία των ηθοποιών του 1978 και δεν συνεχίστηκαν μετά τη λήξη της, με αποτέλεσμα η σειρά να μείνει ημιτελής.
- Η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη από την ΕΤ2 το 1991. Συγκεκριμένα, το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε σε επανάληψη την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 1991 και η επανάληψη της σειράς ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 1991.
- Η σειρά επαναπροβλήθηκε επίσης την άνοιξη του 1994 (1ο επεισόδιο στις 28 Φεβρουαρίου 1994) από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TOP της Λάρισας.
- Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr