Αλίμονο στους νέους (2001)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Αλίμονο στους νέους

Έτος: 2001

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Απριλίου 2001

Κανάλι: Alpha

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοδοσιάδης (II)

Ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος (Αντρέας) , Γιάννης Μιχαλόπουλος (Αγησίλαος) , Κατερίνα Λέχου (Ρίτα) , Οδυσσέας Σταμούλης , Ελισάβετ Κωνσταντινίδου , Μιχάλης Μαρκάτης , Κωνσταντίνος Καρβέλης , Γιώργος Νανούρης , Σοφία Παυλίδου , Αργύρης Αγγέλου , Σούλα Διακάτου , Βαλερία Κουρούπη , Χριστίνα Κορτεσάκη , Γιώργος Χαλεπλής , Φωκάς Ευαγγελινός (χορογραφίες)

Επαναλήψεις: 2001 (Alpha)

Σχόλια/Πλοκή: Μια κωμωδία που αναπλάθει το μύθο του μοναχικού, ηλικιωμένου Φάουστ, που πουλά την ψυχή και το πνεύμα του στο διάβολο για να ξαναγίνει νέος και να χαρεί τον έρωτα και τη ζωή. Ο Αντρέας, εύπορος αστός, ανύπαντρος και γέρος πλέον, μπαίνει στον πειρασμό να δώσει όλα του τα πλούτη στο διάβολο και να ξαναγίνει νέος, έστω για λίγο, και να ξαναζήσει, απένταρος, τον έρωτα με την όμορφη Ρίτα, τη φτωχή και ορφανή κόρη μιας παραδουλεύτρας.

Ο πλούσιος γέρος ξυπνώντας και συνειδητοποιώντας ότι όλα όσα «έζησε» ήταν ένα όνειρο, αποφασίζει, να βοηθήσει οικονομικά την κοπέλα και το φτωχό επίσης αγαπημένο της, ώστε να χαρούν ό,τι εκείνος δε χάρηκε. Να παντρευτούν και να χαρούν τον έρωτά τους, γλιτώνοντας και από το γεροπαραλή Αγησίλαο, φίλο του Αντρέα, που χάρη στο χρήμα αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος γαμπρός.

Trivia: Η παράσταση ανέβηκε στο Θέατρο "ΠΑΡΚ", το καλοκαίρι του 2000. Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2001.

Συζητήστε για την τηλεοπτική θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr