Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ένα κορίτσι που τα θέλει όλα a.k.a. Αντιμέτωποι με το νόμο

Έτος: 1972

Διάρκεια: 85'

Είδος: Αστυνομική

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Σενάριο: Στράτος Μαρκίδης

Φωτογραφία: Karlheinz Hummel

Μουσική σύνθεση: Sexy Guys

Παραγωγός: Στράτος Μαρκίδης

Εταιρία παραγωγής: Οθέλλος Φιλμς

Ηθοποιοί: Φαίδων Γεωργίτσης (Αλέξης) , Μόνα Λίζα Άρμπι (Μελίτα) , Λυκούργος Καλλέργης (Νέστορας) , Χριστίνα Αρμορά , Μιχάλης Μπαλλής , Ζωζώ Ζάρπα (Γκιζέλα) , Γιώργος Στρατηγάκης (I) , Γιώργος Γρηγορίου , Χριστίνα Αρμορά , Νανά Γκάτση , Κώστας Ρήγας , Γιώργος Θεοδωρόπουλος , Δημήτρης Μιχαηλίδης , Γιάννης Τσουμπρής , Μίρκα Δανέζη , Γιώργος Φίλης , Χριστίνα Αρμορά , Κριστιάν Βιολάντη , Γιώργος Κοινούσης (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Η Μελίτα, μια όμορφη νεαρή κοπέλα, ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή, και η λαχτάρα της για τον πλούτο την ωθεί στο να αρπάξει τα χρήματα της μιας σπείρας εμπόρων ναρκωτικών με την οποία βρέθηκε μπλεγμένη. Ο αγαπημένος της αναγκάζεται να μπει κι αυτός στο παιχνίδι, αλλά σκοτώνεται από ένα μέλος της σπείρας. Έτσι, η Μελίτα αναγκάζεται να ζητήσει τη συνδρομή ενός φίλου της, του Αλέξη. Οι δυο τους καταφεύγουν σ’ ένα νησί, όπου η Μελίτα συναντά την εξαδέλφη της, τη Γκιζέλα, που ζει με τον πλούσιο εραστή της, τον Νέστορα, ο οποίος τη συντηρεί. Ο Νέστορας καταγοητεύεται από τη Μελίτα, ενώ η Γκιζέλα προσπαθεί να ξελογιάσει τον Αλέξη. Οι δυο τους στήνουν μια χαρτοπαικτική λέσχη, όπου ο Αλέξης κατακλέβει τους συμπαίκτες του, ενώ η Μελίτα εργάζεται ως φωτομοντέλο για τον γιο του Νέστορα. Ένα βράδυ, ο Αλέξης ανακαλύπτει τη Μελίτα νεκρή και στη συνέχεια προσπαθεί να φύγει για να μην έχει μπλεξίματα. Συλλαμβάνεται από την αστυνομία, μαζί με τον δολοφόνο της φίλης του.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία είναι Κυπριακής παραγωγής. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 53.625 εισιτήρια. Ήρθε στην 36η θέση σε 64 ταινίες.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr