Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο a.k.a. Ο ακτύπητος

Έτος: 1965

Πρεμιέρα: 28 Φεβρουαρίου 1965

Διάρκεια: 84'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης , Ανδρέας Ανδρεαδάκης

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Τηλέμαχος) , Βασίλης Αυλωνίτης (Πότης) , Νίκος Ρίζος (Ιορδάνης) , Νινή Τζανέτ (Νανά) , Έλσα Ρίζου (Τούλα) , Αλέκος Τζανετάκος (Πασχάλης Τσιρμπίρης) , Νανά Σκιαδά (Αμαλία) , Ελένη Κριτή (Μίνα) , Αθηνόδωρος Προύσαλης (Μπάμπης Καντουράκης) , Ελεάνα Απέργη (Ελένη) , Κώστας Φυσσούν (Βάσος) , Κική Λεβιδιώτου (Παρθενόπη) , Αντιγόνη Κουκούλη (Φώφη) , Νίκος Νεογένης (Μίκυ, πατέρας Παρθενόπης)

Περίληψη/Σχόλια: Πρόκειται για τυπική φαρσοκωμωδία, στην οποία οι δυο ζωηρούληδες βασικοί ήρωες, ο Ιορδάνης και ο Πότης, είναι συνεταίροι σε μια φαρμακοβιομηχανία. Ειδικά ο Πότης, είναι μέγας γυναικοθήρας, διότι αν και αρραβωνιασμένος με τη βασική χρηματοδότρια της επιχείρησής τους, την Αμαλία, δεν διστάζει να την απατά με την καλλίγραμμη Νανά, την οποία και συντηρεί. Μια μέρα, εισέρχεται φουριόζος στο γραφείο τους ο Τηλέμαχος (Μάχος), που ζητάει δουλειά. Ατσίδας καθώς είναι, μυρίζεται αμέσως την όλη κατάσταση και απειλεί ότι θα τα αποκαλύψει όλα στην Αμαλία. Έτσι προσλαμβάνεται στην εταιρεία, και με τα κόλπα του καταφέρνει να ανεβεί πολύ ψηλά...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία έκοψε 270.054 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 93 ταινίες. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου "Ο Τηλέμαχος τρύπωσε".

Στους τίτλους της ταινίας εμφανίζεται σαν σκηνοθέτης ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης. Για φορολογικούς λόγους δεν ήθελε ο Γιάννης Δαλιανίδης να εμφανίζεται σαν σκηνοθέτης. Ο Νίκος Νεογένης (Μίκυ) δεν αναγράφεται στους τίτλους.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr