Θα σε πάρω να φύγουμε

Από retroDB
Αναθεώρηση ως προς 02:19, 26 Φεβρουαρίου 2013 από τον Lass (συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με ' {{Theatro| year=2013| Type=4| episode=Θα σε πάρω να φύγουμε | theater=Badminton | firstEpisodeAirDt=15 Μαρτίου 2013| place=Αθήνα| author=Άγ...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 2013

Θεατρικός τίτλος: Θα σε πάρω να φύγουμε

Είδος: Επιθεώρηση

Θέατρο: Badminton

Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου 2013

Περίοδοι παραστάσεων: 2013

Τόπος: Αθήνα

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

Συγγραφέας: Άγγελος Πυριόχος

Σκηνικά: Εύα Νάθενα

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Εταιρία παραγωγής: ADaM Productions

Ηθοποιοί: Γιώργος Καπουτζίδης , Αντώνης Λουδάρος , Μιχάλης Μαρίνος , Ελισσάβετ Μουτάφη , Μέμος Μπεγνής , Τάνια Τρύπη , Λίνα Έξαρχου , Μανώλης Θεοδωράκης , Μίνως Θεοχάρης , Νάντια Κοντογιώργη , Λήδα Μανουσάκη , Μαριάννα Πολυχρονίδη , Δήμητρα Σιγάλα , Χρήστος Σπανός , Αντιγόνη Ψυχράμη

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός


Σχόλια/Πλοκή: Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας – πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση. Η «Κυρία Επιθεώρηση» παίρνει το θεατή από το χέρι και τον ξεναγεί στα μπουλούκια και τα ιστορικά θέατρα της Αθήνας από τη δεκαετία του ‘30 έως τις αρχές της δικτατορίας του 1967. Τον ξεναγεί σε δεκάδες επιθεωρησιακά νούμερα και τραγούδια, σαν τα «Πίτσα Πιπίτσα», «Παλόμα», «Θέλω να Χορεύω», «Όλα με Δόσεις», «Το Τραμ το Τελευταίο», «Ομόνοια Πλας», «Εγώ θα Κόψω το Κρασί», «Κάθε Λιμάνι και Καημός». Τον ξεναγεί, ακόμη, στον πιο ευτυχή θεατρικό ανταγωνισμό, όταν η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη ανέβαινε στο Θέατρο Παρκ και η «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι λίγα μέτρα πιο πέρα, στο Θέατρο Μετροπόλιταν. Μέσ’ απ’ το ταξίδι της «Κυρίας Επιθεώρησης», ο Ορέστης Μακρής, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Μίμης Φωτόπουλος επιστρέφουν για να σχολιάσουν την Ελλάδα του σήμερα, που έχει τόσα κοινά με την Ελλάδα του τότε. Άλλωστε, η «Κυρία Επιθεώρηση», νυμφευμένη στην παράσταση μ’ έναν δεξιό, αλλά ερωτευμένη μ’ έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η ίδια, η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

Trivia: Τη δεκαμελή ζωντανή ορχήστρα διευθύνει ένας από τους πλέον διακριθέντες δημιουργούς στην ιστορία της Επιθεώρησης, ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr