Θα σε πάρω να φύγουμε

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Θα σε πάρω να φύγουμε

Έτος: 2013

Είδος: Αισθηματική

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου 2015

Θεατρική πρεμιέρα: 15 Μαρτίου 2013

Περίοδος παραστάσεων: 2013

Κανάλι: Mega

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

Συγγραφέας: Άγγελος Πυριόχος

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Εταιρία παραγωγής: ADaM Productions

Θέατρο: Badminton

Τόπος: Αθήνα

Ηθοποιοί: Γιώργος Καπουτζίδης , Αντώνης Λουδάρος , Μιχάλης Μαρίνος , Ελισάβετ Μουτάφη , Μέμος Μπεγνής , Τάνια Τρύπη , Λίνα Εξάρχου , Μανώλης Θεοδωράκης , Μίνως Θεοχάρης , Νάντια Κοντογεώργη , Λήδα Μανουσάκη , Μαριάννα Πολυχρονίδη , Δήμητρα Σιγάλα , Χρήστος Σπανός , Αντιγόνη Ψυχράμη , Χαρά Κεφαλά , Αδάμ Τσαρούχης , Αναστάσης Δεληγιάννης , Λίζα Ψαλτάκου , Στράτος Λύκος , Δημήτρης Γαλάνης , Λουίζα Πυριόχου , Λάμπρος Κτεναβός , Αλέξανδρος Ψυχράμης , Τατιάνα Μύρκου

Σκηνικά: Εύα Νάθενα

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Επαναλήψεις: 2015 (Mega) , 2017 (Mega)

Σχόλια/Πλοκή: Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας - πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση. Η "Κυρία Επιθεώρηση" παίρνει το θεατή από το χέρι και τον ξεναγεί στα μπουλούκια και τα ιστορικά θέατρα της Αθήνας από τη δεκαετία του '30 έως τις αρχές της δικτατορίας του 1967. Τον ξεναγεί σε δεκάδες επιθεωρησιακά νούμερα και τραγούδια, σαν τα "Πίτσα Πιπίτσα", "Παλόμα", "Θέλω Να Χορεύω", "Όλα Με Δόσεις", "Το Τραμ Το Τελευταίο", "Ομόνοια Πλας", "Εγώ Θα Κόψω Το Κρασί", "Κάθε Λιμάνι Και Καημός". Τον ξεναγεί, ακόμη, στον πιο ευτυχή θεατρικό ανταγωνισμό, όταν η "Όμορφη Πόλη" του Μίκη Θεοδωράκη ανέβαινε στο "Θέατρο Παρκ" και η "Οδός Ονείρων" του Μάνου Χατζιδάκι λίγα μέτρα πιο πέρα, στο "Θέατρο Μετροπόλιταν". Μέσ' απ' το ταξίδι της "Κυρίας Επιθεώρησης", ο Ορέστης Μακρής, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Μίμης Φωτόπουλος επιστρέφουν για να σχολιάσουν την Ελλάδα του σήμερα, που έχει τόσα κοινά με την Ελλάδα του τότε. Άλλωστε, η "Κυρία Επιθεώρηση", νυμφευμένη στην παράσταση μ' έναν δεξιό, αλλά ερωτευμένη μ' έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η ίδια, η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

Trivia: Η παράσταση προβλήθηκε στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Mega θέατρο". Επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017.

Τη δεκαμελή ζωντανή ορχήστρα διευθύνει ένας από τους πλέον διακριθέντες δημιουργούς στην ιστορία της Επιθεώρησης, ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr