Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά»
Γραμμή 62: | Γραμμή 62: | ||
Η ιστορία της ταινίας, με την μορφή σινε-ρομάντσου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Φαντάζιο" για 21 εβδομάδες. Από το σινε-ρομάντσο αυτό, προκύπτει και η παραπάνω κομμένη σκηνή της ταινίας. | Η ιστορία της ταινίας, με την μορφή σινε-ρομάντσου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Φαντάζιο" για 21 εβδομάδες. Από το σινε-ρομάντσο αυτό, προκύπτει και η παραπάνω κομμένη σκηνή της ταινίας. | ||
Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση το Σάββατο 22 Μαρτίου 1975 από την ΥΕΝΕΔ. | |||
Πρόκειται για την 32η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη - ακολούθησε η ταινία "<B>[[Η Νεράιδα και το Παληκάρι]]</B>" η οποία γυρίστηκε επίσης το 1969. | Πρόκειται για την 32η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη - ακολούθησε η ταινία "<B>[[Η Νεράιδα και το Παληκάρι]]</B>" η οποία γυρίστηκε επίσης το 1969. |
Αναθεώρηση της 17:19, 26 Αυγούστου 2024
Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά
Έτος: 1969
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου 1969
Διάρκεια: 96'
Έγχρωμη: Ναι
Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης , Ανθή Δημοπούλου
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης (II)
Σκηνικά: Μάρκος Ζέρβας
Μουσική σύνθεση: Νίκος Μαμαγκάκης
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Περίληψη/Σχόλια: Μέσα από την προσωπική τραγωδία ενός ζευγαριού σκιαγραφούνται οι συμφορές που φέρνει ο πόλεμος. Βρισκόμαστε σ' ένα μικρό χωριό του Πηλίου, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Στο χωριό φθάνει η Μυρτώ Θεοδώρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη), η καινούργια δασκάλα που έρχεται ν' αντικαταστήσει το γέρο δάσκαλο (Νότης Περγιάλης) που υπηρετεί 40 χρόνια σ' αυτή τη θέση.
Γεμάτη αγάπη για τη δουλειά της και για τα μικρά χωριατόπουλα προσπαθεί να εφαρμόσει ένα καινούργιο παιδαγωγικό σύστημα χωρίς καταπίεση και ξύλο. Όμως οι γονείς των παιδιών δεν εγκρίνουν τις καινούργιες μεθόδους και η κατακραυγή μεγαλώνει όταν βλέπουν να έχει δεσμό με το Στέφανο (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) γιο του Προέδρου της κοινότητας (Παντελής Ζερβός). Τη μέρα που γίνεται ο γάμος κηρύσσεται ο πόλεμος της Αλβανίας και ο Στέφανος φεύγει να υπηρετήσει...
Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 739.001 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.
Η ταινία είχε μία επιπλέον σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία η δασκάλα Μυρτώ μιλάει στα παιδιά όταν τα πρωτογνωρίζει. Η σκηνή αυτή δεν υπάρχει σήμερα στην ταινία.
Η ιστορία της ταινίας, με την μορφή σινε-ρομάντσου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Φαντάζιο" για 21 εβδομάδες. Από το σινε-ρομάντσο αυτό, προκύπτει και η παραπάνω κομμένη σκηνή της ταινίας.
Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση το Σάββατο 22 Μαρτίου 1975 από την ΥΕΝΕΔ.
Πρόκειται για την 32η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη - ακολούθησε η ταινία "Η Νεράιδα και το Παληκάρι" η οποία γυρίστηκε επίσης το 1969.
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Μυρτώ Θεοδώρου) , Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Στέφανος Καρατάσος) , Παντελής Ζερβός (Παναγής Καρατάσος) , Άγγελος Αντωνόπουλος (Άγγελος) , Σπύρος Καλογήρου (Σωτήρης Γαρμπής) , Λαυρέντης Διανέλλος , Μάκης Ρευματάς , Νότης Περγιάλης (Αρτέμιος Αρχοντόπουλος) , Φοίβος Ταξιάρχης , Αγγέλα Καζακίδου , Θάνος Γραμμένος , Γιάννης Τότσικας , Νίκος Πασχαλίδης , Βιολέττα Σούλη , Βάσω Βουλγαράκη , Ανδρέας Συρογιάννης (μικρός) , Ελένη Μαρίνου , Νικηφόρος Χαλκιάς , Λάμπρος Κοτσίρης , Μάγδα Λέκκα , Θανάσης Γκιώκας (Φώτης) , Ανέστης Χαλκίδης (χορευτής) , Θανάσης Καρακάλιος (χορευτής) , Κώστας Σαμαράς (χορευτής) , Θεόδωρος Καλογράνας (χορευτής) , Ναπολέων Τσέργας (χορευτής) , Κώστας Χάββουλας (χορευτής) , Δημήτρης Μπαϊλής (χορευτής) , Αλέκα Γιαννέλη (χορεύτρια) , Κ. Κωνσταντοπούλου (χορεύτρια) , Φωτεινή Κωστοπούλου (χορεύτρια) , Μαίρη Τσολακίδου (χορεύτρια) , Σταυρούλα Ξενάκη (χορεύτρια) , Σπύρος Γουριώτης (πανικόβλητος χωρικός με πυτζάμες)