Hotel Τρίτων

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Hotel Τρίτων

Έτος: 2005

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Πολιτιστική

Κανάλι: ΕΤ1

Ημέρα/ημέρες προβολής: Σάββατο, Τρίτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 1 Οκτωβρίου 2005

Κύκλοι επεισοδίων: 3

Αριθμός επεισοδίων: 19

Διάρκεια επεισοδίου: 50'

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πατρώνη , Κατερίνα Ευαγγελάκου

Παραγωγός: Ζωή Κανελλοπούλου (II)

Εταιρία παραγωγής: CL Productions , Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Φωτογραφία: Δημήτρης Κασιμάτης , Παναγιώτης Βασιλάκης

Παρουσιαστές: Χρήστος Παπαγεωργίου (II) , Γιάννης Ευσταθιάδης , Θάνος Φουργιώτης , Καρολίνα Χριστοφιδάκη

Καλεσμένοι: Γιώργος Κόρρας (I) , Χρήστος Ζερμπίνος , Τάσος Ρωσόπουλος , Παντελής Κωνσταντινίδης , Πασκάλ Κομελάντ , Δημήτρης Μαρίνος , Κώστας Φασουλάς , Εδουάρδο Σακαγιάν , Έλενα Μουζάλα

Περιγραφή: Το "Hotel Τρίτων" είναι ένα φανταστικό ξενοδοχείο στους διαδρόμους του οποίου διασταυρώνονται άνθρωποι του πολιτισμού και των τεχνών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπομπή, που αρθρώνεται από πεντάλεπτα θέματα τα οποία προτείνουν και παρουσιάζουν παραγωγοί του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Οι άνθρωποι αυτοί, γνωστοί στους ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, παρουσιάζονται, για πρώτη φορά οι περισσότεροι, στην τηλεόραση για να μοιραστούν μαζί μας μια γεύση πολιτισμού έτσι όπως περνάει μέσα από τα ερτζιανά.

Η Ράνια Βισβάρδη, ο Γ. Ευσταθιάδης, ο Χρ. Παπαγεωργίου, ο Ν. Ξανθούλης, ο Θ. Φουριώτης ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με τη μουσική, όχι μόνον την κλασσική αλλά και τα πιο σύγχρονα ρεύματα, άλλοι ως επαγγελματίες μουσικοί κι άλλοι ως "αιώνιοι εραστές" της. Μας ξεναγούν στα μυστικά του ήχου και της μουσικής με τη βοήθεια ντοκουμέντων από ιστορικές πρόβες μεγάλων μαέστρων, αναλύοντας πασίγνωστες και αγαπημένες όπερες, με προσωπικές αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια του ραδιοφώνου, αλλά και αποκαλύπτοντάς μας μικρά γκρουπάκια της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Οι Γ. Κόρρας, Εμ. Κουτσουρέλης, Μ. Καραμαγγιώλης, Ηλ. Μαλανδρής και Θ. Σταθόπουλος μας ξεναγούν σε ιδιότυπα θέματα λογοτεχνίας, κινηματογράφου, θεάτρου, αρχιτεκτονικής, χορού και εικαστικών, είτε προσκαλώντας στο "Hotel Τρίτων" καλλιτέχνες και διανοούμενους, είτε προσεγγίζοντας με τη δική τους ματιά μικρές κοινοτοπίες της καθημερινής ζωής μας που όμως άπτονται του καθ' ημέραν πολιτισμού μας.

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται δεξιοτεχνικά έργα κλασσικού και σύγχρονου μουσικού ρεπερτορίου ερμηνευμένα από σημαντικούς έλληνες σολίστες (Δ. Δεσύλλας, Μαρία Μπιλντέα, Κ. Βουγιούκα, Θ. Τζοβανάκης, Ελλ. Κιθαριστικό σύνολο κ.ά.) σε εκτελέσεις που γίνονται ειδικά για την εκπομπή.

Ο βασικός συντελεστής και εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού, ο συνθέτης και δ/ντής του Γ' Προγράμματος Δημ. Παπαδημητρίου, κρατάει για τον εαυτό του τον πιο κρίσιμο ρόλο, αυτόν του ρεσεψιονίστ του "Hotel Τρίτων". Σε κάθε επεισόδιο ο Δημ. Παπαδημητρίου εισαγάγει τον θεατή, με τον δικό του τρόπο, στα θέματα που πρόκειται να παρουσιαστούν.

Trivia: Ο πρώτος κύκλος της εκπομπής (2005-2006) παρουσίασε 19 επεισόδια, ενώ ο δεύτερος (2006-2007) παρουσίασε 10 επεισόδια.

Τον Ιούνιο του 2011 ξεκίνησε νέος (3ος) κύκλος επεισοδίων.

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr