...Και Εγένετο Ελλάς

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: ... και εγένετο ΕΛΛΑΣ

Έτος: 2020

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Πολιτιστική

Κανάλι: Open

Ημέρα/ημέρες προβολής: Πέμπτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 19 Νοεμβρίου 2020

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 21

Διάρκεια επεισοδίου: 60'

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περούλης

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Σταθακόπουλος

Παρουσιαστές: Γεώργιος Σαρρής (δημοσιογράφος & ιστορικός)

Συμμετέχοντες: Γιώργος Θεοδωρίδης (Λέκτορας Νεότερης & Σύγχρονης Κοινωνικής και Πολιτικής Ιστορίας της Ευρώπης στο ΕΚΠΑ) , Νίκος Ζέρβας (II) (ιΔιδάκτορας Διοικητικής Επιστήμης & Ιστορίας στο ΕΚΠΑ)

Περιγραφή: Αφιερωματική σειρά για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που συμπληρώνονται στις 25 Μαρτίου 2021. Η σειρά ξετυλίγει τα γεγονότα που οδήγησαν στην επανάσταση, εστιάζει στους πρωταγωνιστές της και στη γένεση του Ελληνικού Κράτους και, στη συνέχεια, επικεντρώνεται στις μεγάλες προσωπικότητες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε διαφορετικούς τομείς της σύγχρονης ιστορίας μας, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Η σειρά χωρίζεται σε τρείς κύκλους που αφορούν διαφορετικές περιόδους:

Ο 1ος κύκλος (5 επεισόδια) ρίχνει φως στα γεγονότα που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο 2ος κύκλος (9 επεισόδια) αναλύει τα σημαντικά γεγονότα, τις μάχες, τις ναυμαχίες, αλλά και τις προσωπικότητες των ηρώων της Επανάστασης, με γυρίσματα σε εμβληματικούς χώρους και περιοχές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέγερση που οδήγησε στην απελευθέρωση.

Ο 3ος κύκλος (7 επεισόδια) εστιάζει στις προσωπικότητες που, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα, 200 χρόνια μετά, εξέλιξαν, αναμόρφωσαν, τίμησαν και προώθησαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στα πέρατα της Γης. Κάθε επεισόδιο αυτού του κύκλου είναι αφιερωμένο σε προσωπικότητες που διακρίθηκαν σε 7 διαφορετικούς τομείς: Επιστήμη, Τέχνες, Γράμματα Αθλητισμός, Ευεργέτες, Οικονομία, Πολιτική.

Έρευνα-Αρχισυνταξία: Κλοντιάν Γκιουζέλης

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr