Ψηλά τα χέρια (1985)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ψηλά τα χέρια (1985)

Έτος: 1985

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 15 Απριλίου 1985

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 104'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Πωλ Σκλάβος

Συγγραφέας: Δημήτρης Γιαννουκάκης

Ηθοποιοί: Μάρω Κοντού (Δέσπω) , Πέγκυ Σταθακοπούλου (Ρίτα) , Βίνα Παπαδοπούλου (Κατερίνα) , Τώνης Γιακωβάκης (Πολύκαρπος) , Μαίρη Ραζή (Μάρθα) , Χρήστος Δοξαράς (Μάρκος) , Βύρων Πάλλης (Αντώνης) , Γιάννης Βούρος (κλέφτης) , Βασίλης Ανδρεόπουλος (Καραμάνος)

Σκηνικά: Πέτρος Καπουράλης

Κοστούμια: Πέτρος Καπουράλης

Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Μεσσήνης

Επαναλήψεις: 1986 (ΕΡΤ) , 1995 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Κηφισσιά 1954. Η Ρίτα, μια νεαρή από ευκατάστατη οικογένεια, κλειδαμπαρώνεται στην κάμαρα της ένα βράδυ που οι δικοί της, φέρνουν στο σπίτι έναν υποψήφιο γαμπρό. Η Ρίτα παρά τα παρακάλια γονιών και συγγενών, παραμένει ανένδοτη γιατί ο υποψήφιος είναι αρκετά ηλικιωμένος. Ενώ έχει πια ξαπλώσει για ύπνο, εισβάλλει στο δωμάτιο της ένας γοητευτικός νεαρός διαρρήκτης. Η Ρίτα πιάνει κουβέντα μαζί του και με τα πολλά εκείνος της αποκαλύπτει ότι είναι ο διαβόητος Πατατράκας που εκτός απο διαρρήξεις έχει και έναν φόνο στο ενεργητικό του. Η Ρίτα προσπαθεί να τον φέρει στον ίσιο δρόμο, αλλά μάταια. Το μόνο που καταφέρνει είναι να τον ερωτευτεί. Ενώ η Ρίτα είναι αφενός φοβισμένη μην την πιάσουν και αφετέρου μπερδεμένη από το αναπάντεχο αίσθημα της, μαπίνουν στο δωματιο οι δικοί της και της ανακοινώνουν πως έγινε παρεξήγηση. Ο ηλικιωμένος άντρας που πήγε σπίτι τους, ήταν εκ μέρους του γιού του που κάπου είδε τη Ρίτα και την ερωτεύτηκε. Αυτός ο γιός δεν είναι αλλός παρά ο δηθεν Πατατράκας, ο οποίος έπαιξε αυτό το παιχνίδι στη Ρίτα με σκοπό να τη γνωρίσει με πρωτότυπο τρόπο...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 9 Ιουνίου 1986 από την ίδια εκπομπή και στις 30 Μαρτίου 1995 από την "Βραδιά θεάτρου"

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr