Χρόνια Πολλά

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Χρόνια Πολλά a.k.a. Happy Birthday

Έτος: 2017

Πρεμιέρα: 10 Μαϊου 2018

Διάρκεια: 87'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου

Σενάριο: Χρίστος Γεωργίου

Φωτογραφία: Γιώργος Γιαννέλης

Σκηνικά: Μιχάλης Σαμιώτης

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Μουσική σύνθεση: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου

Ηθοποιοί: Νεφέλη Κουρή (Μαργαρίτα) , Δημήτρης Ήμελλος (Γιώργος) , Μυρτώ Αλικάκη (Σοφία) , Βασίλης Μαγουλιώτης (Κωνσταντίνος) , Μπάμπης Κωνσταντίνου (αστυνομικός)

Περίληψη/Σχόλια: Η ταινία είναι μια ιστορία πατέρα και κόρης, που έχουν παγιδευτεί σε ρόλους που τους έχουν κάνει εχθρούς, ενώ κατά βάθος αγαπιούνται και δεν θέλουν να είναι σε πόλεμο ο ένας με τον άλλο.

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, η 16χρονη Μαργαρίτα πλησιάζει την κλούβα των ΜΑΤ. Μέσα στην κλούβα ο Γιώργος, ο πατέρας της, ετοιμάζεται να σβήσει τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του, με τους άλλους συνάδελφους τριγύρω του να τραγουδούν "Χρόνια Πολλά". Μια μολότοφ τους προλαβαίνει, σκάει πάνω στην κλούβα και την τυλίγει στις φλόγες. Τα ΜΑΤ αρπάζουν κράνη και ασπίδες και πετιούνται έξω. Ο Γιώργος, που είναι ανάμεσα τους, μέσα στα δακρυγόνα αναγνωρίζει τη Μαργαρίτα, που τρέχει να φύγει.

Εκείνο το βράδυ ο Γιώργος, η Μαργαρίτα και η μητέρα της η Σοφία, παραδέχονται κάτι που ήξεραν εδώ και καιρό, ότι η σχέση πατέρα και κόρης έχει φτάσει σε επικίνδυνα άκρα. Για να προστατέψει την κόρη της από τις ταραχές αλλά και για να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στη σχέση της με τον πατέρα της, η Σοφία στέλνει τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα στο εξοχικό τους για λίγες μέρες, πιστεύοντας πως ό,τι και να γίνει τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που συμβαίνει στην πόλη.

Στο σπίτι των καλοκαιρινών διακοπών τους, με τις τόσες οικογενειακές αναμνήσεις και μακριά από τις ταραχές, θα υπάρξουν στιγμές που πατέρας και κόρη θα έρθουν πιο κοντά. Αλλά αυτές δεν θα είναι αρκετές για να σταματήσουν τη βία της αντιπαράθεσης που έχουν υιοθετήσει. Μόνο όταν φτάσουν στα όριά τους και δουν μέσα από τα μάτια του άλλου τους εαυτούς τους, θα καταλάβουν ότι η βία μόνο βία μπορεί να δημιουργήσει...

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr