Χρυσά Χρόνια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Χρυσά χρόνια

Έτος: 2011

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΡΙΚ1

Ημέρα/ημέρες προβολής: Πέμπτη, Παρασκευή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 28 Απριλίου 2011

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 07/2011

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Σκηνοθεσία: Πάρις Προκοπίου

Σενάριο: Θουκής Θουκή

Πλοκή/Σχόλια: Ο Γιαννής είναι ένας 65άρης χήρος που έχει ζήσει τη ζωή του με πάθος, ένταση και χωρίς ενοχές. Μη αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογούσε σε όλα τα χρόνια της ζωής του βρίσκεται σήμερα σε ρήξη με την μονάκριβη του κόρη, την Σμαράγδα, η οποία στην προσπάθεια της να προστατέψει τον δικό της γιο, τον Γιαννάκη από την επίδραση ενός ανεύθυνου παππού, που σαν πατέρας ήταν απών από τη ζωή της, έρχεται σε σύγκρουση μαζί του με αποτέλεσμα ο Γιαννής να καταλήξει στα "Χρυσά Χρόνια", ένα πολυδιαφημισμένο γηροκομείο.

Ο Πυγμαλίων είναι ένας 70άρης πρώην στρατιωτικός, άνθρωπος που πιστεύει απόλυτα σε δομές και κανόνες. Θα φρίξει όχι μόνο με τον ανέμελο και ανθυγιεινό τρόπο που ο Γιαννής διασκεδάζει την ζωή του αλλά και με τον πραξικοπηματικό τρόπο που η κυρία Θάλεια, η διευθύντρια, του τον επιβάλλει σαν συγκάτοικο, αναγκάζοντας τον να ανέχεται την ακαταστασία του και τον επιβλαβή καπνό, από τα τσιγάρα που καπνίζει.

Ο Κλεόπας, το "μωρό" της ομάδας, μόλις 45 χρονών, είναι αδελφός της διευθύντριας, Δεν κατάφερε ποτέ να περάσει στον κόσμο των ενηλίκων και παραμένει για πάντα με την ψυχή γεμάτη αγάπη και απορία για έναν ακατανόητο κόσμο γύρω του που τον φοβίζει. Δεν έχει φύγει ποτέ του από το γηροκομείο στο οποίο και ζει υπό την ασφυχτικά καταπιεστική φροντίδα της αδελφής του και την αγάπη και προστασία όλων.

Η Ναυσικά, 65χρονη παλιά δόξα του κυπριακού θεάτρου έχει φαει την ζωή της στους έρωτες και στο σανίδι, μη έχοντας κάνει όσο μεγάλη καριέρα εκείνη πιστεύει, έχει βρεθεί, στα χρυσά χρόνια της ζωής της, χωρίς οικογένεια και χωρίς εισοδήματα, στα όρια της τρέλας και της ανέχειας. Έτσι η "Ε.Η.Κ" (Ένωση Ηθοποιών Κύπρου) πληρώνει την διαμονή της στο γηροκομείο.

Το καστ συμπληρώνουν οι Αννέτα, μια εντελώς καινούργια άφιξη στο γηροκομείο, η Λευκή, κόρη της Αννέτας, ο Χάρης, άντρας της Λευκής και γαμπρός της Αννέτας και άλλοι...

Στοιχεία/Trivia: Η πρεμιέρα της σειράς είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2011 αλλά λόγω ενός προβλήματος υγείας του ηθοποιού Γιώργου Ζένιου επαναπρογραμματίστηκε για τις 28 Απριλίου 2011. Η σειρά ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουλίου 2011.

Ηθοποιοί: Γιώργος Ζένιος (Γιαννής)

Έλλη Κυριακίδου (Ναυσικά)

Κώστας Βήχας (Κλεόπας)

Ηλιάνα Χαλκιά (Θάλεια)

Μάκης Αντωνόπουλος (Πυγμαλίων)

Ελένη Καούλα (Αννέτα)

Χριστόφορος Χριστοφόρου (Χάρης)

Ελεάνα Παπαδοπούλου (Σμαράγδα)

Λουκάς Ζήκος (Κώστας)

Νάτια Χαραλάμπους (Λευκή)

Μάρβια Μαυροβουνιώτου

Μαρία Φιλίππου (III)

Έφη Χαραλάμπους

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr