Φον Δημητράκης (1990)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Φον Δημητράκης (1990)

Έτος: 1990

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 7 Μαϊου 1990

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Κανέλλος Αποστόλου , Γιώργος Εμιρζάς

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς

Ηθοποιοί: Γιώργος Παρτσαλάκης (Δημήτρης Χαρίτος) , Καίτη Γρηγοράτου (Άννα) , Αγνή Βλάχου (Μαρία Χαρίτου) , Δημήτρης Ζακυνθινός (Λεωνίδας) , Μπάμπης Γιωτόπουλος (Σεραφείμ) , Ηλίας Ασπρούδης (Γιάννης) , Μαρίνα Δεληβοριά (Ιουλία) , Ελένη Κρίτα (Φωφώ) , Όλγα Δαλέντζα (Κατίνα) , Κώστας Καγξίδης (Ζαρλάς) , Πέτρος Αυγερινός (Α' πελάτης) , Νίκος Δούκας (Β' πελάτης) , Κώστας Τζουβάρας (χωροφύλακας)

Επαναλήψεις: 1993 (ΕΤ1) , 2012 (ΕΤ1) , 2012 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: 1942 Κατοχή. Ο Δημήτρης Χαρίτος έχει μια μεγάλη φιλοδοξία: να γίνει υπουργός! Όμως όλες του οι προσπάθειες αποτυγχάνουν. Και εκτός των άλλων, ο γιος του βγήκε αντάρτης στο βουνό δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ανέλιξή του στην πολιτική. Παράλληλα, ο αδελφός του Λεωνίδας, καθηγητής φιλολογίας πριν την Κατοχή, ανοίγει ένα μπακάλικο στο οποίο εργάζεται η κόρη του Χαρίτου, Άννα. Στην πραγματικότητα όμως το μαγαζί είναι μόνο η βιτρίνα. Κάτω απ΄ τις πατάτες και τις τομάτες που μεταφέρονται στα γύρω χωριά, κρύβονται όπλα και πολεμοφόδια, που προορίζονται για τους αντάρτες. Ο Χαρίτος βέβαια δεν ξέρει τίποτα για τις δραστηριότητες του αδερφού και της κόρης του. Ώσπου του παρουσιάζεται επιτέλους η ευκαιρία να γίνει υπουργός, όταν μεσολαβεί υπέρ του ο Ζαρλάς, ένας Έλληνας πράκτορας των Γερμανών…

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 25 Σεπτεμβρίου 1993.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr