Φιοντόρ, ο παίκτης

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Φιοντόρ, ο παίκτης

Έτος: 2010

Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου 2010

Διάρκεια: 82'

Είδος:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος

Σενάριο: Γιάννης Σολδάτος

Παραγωγός: Γιάννης Σολδάτος , Σάκης Μανιάτης

Ηθοποιοί: Έφη Βενιανάκη (Μάγδα) , Σπύρος Κυβέλος (Φιοντόρ) , Μαρία Καρακίτσου (Παυλίνα) , Αλέξανδρος Τούντας (Άλεξ) , Έλενα Μεντζέλου (καθαρίστρια) , Κατερίνα Τσιρτσώνη , Ελισάβετ Καζοπούλου (Μπλανς) , Μαρία Δρακοπούλου (γραμματέας) , Λένα Τσιλιχράνου (λογίστρια) , Πέτρος Νικολακόπουλος (γκρουμ) , Ράνια Πρέβεζα (ψυχίατρος) , Ευτυχία Γιακουμή (νεαρή κοπέλα)

Πλοκή: Ένας συγγραφέας αναγκάζεται από την εκδότρια του να γράψει και να παραδώσει το καινούργιο του βιβλίο μέσα σ' ένα μήνα. Του παρέχονται όλες οι ευκολίες και οι πηγές έμπνευσης, όμως εκείνος βιώνει το προσωπικό του δράμα. H δακτυλογράφος του κειμένου του συμπαρίσταται ενώ οι ήρωες του βιβλίου ζωντανεύουν. Βιώνεται μια έντονη σχέση με την εκδότρια, το βιβλίο τελειώνει και προστάτης-άγιος του όλου εγχειρήματος αποδεικνύεται η δακτυλογράφος και ο έρωτάς της για τον συγγραφέα.

Trivia: Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο "51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης". Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του "Δασκαρόλειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεσσήνης".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr