Τρωικός πόλεμος

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 2014

Θεατρικός τίτλος: Τρωικός πόλεμος

Είδος:

Θέατρο: Παλλάς

Πρεμιέρα: 8 Φεβρουαρίου 2014

Περίοδοι παραστάσεων: 2014

Τόπος: Αθήνα

Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου

Συγγραφέας: Στρατής Πασχάλης

(κείμενο)

Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Μανώλης Παντελιδάκης

Μουσική σύνθεση: Κατερίνα Πολέμη

Ηθοποιοί: Αντίνοος Αλμπάνης , Μάξιμος Μουμούρης , Δούκισσα Νομικού , Γιώργος Νούσης , Ντορέττα Παπαδημητρίου , Μαριάννα Λαγουρού , Χλόη Μάντζαρη , Εύη Χατζάκη , Ράνια Φόβου , Στράτος Γιαπτσές , Αργύρης Γκαγκάνης , Τάσος Καραχανίδης , Αλέξανδρος Κεϊβανάη , Αλέξανδρος Λασκαράτος , Tadeu Liesenfeld , Κωνσταντίνος Μαγκλάρας , Νικόλας Μακρής , Τζεφ Μαράουϊ , Ανδρέας Μάσσιος , Άρης Παπαδόπουλος , Μαρίνα Σάττι , Ιβάν Σβιτάιλο , Θανάσης Τσιδίμης


Σχόλια/Πλοκή: Ένα υπερθέαμα με ηθοποιούς, χορευτές, ακροβάτες και ζωντανή ορχήστρα. Μια θεαματική τοιχογραφία που αφηγείται ολόκληρο το μύθο του Τρωικού Πολέμου από το μήλο της Έριδος μέχρι τον Δούρειο Ίππο, βασισμένη στη Μυθολογία, τον Όμηρο, τους αρχαίους τραγικούς, προσαρμοσμένη όμως στο σημερινό ιδίωμα.

Το ερωτικό ειδύλλιο, η επική αφήγηση, το ρομαντικό δράμα, το κινηματογραφικό σασπένς, σε μια συναρπαστική αλληλοδιαδοχή. Χιούμορ μα και πικρή ειρωνεία χρωματίζουν τη δράση. Αξίες διαχρονικές για το μάταιο μα και μοιραίο γεγονός του πολέμου, όσο και για τις ανθρώπινες αδυναμίες που συνυπάρχουν με το μεγαλείο του ηρωισμού, εκφράζονται από τα επεισόδια και τις εικόνες. Η φαντασία και η ποίηση μας ταξιδεύουν στο όνειρο της μυθολογικής γοητείας, όπου θεοί και άνθρωποι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ανταλλαγή. Ο λόγος, εύρυθμος ή πεζός, διανθίζεται με ομηρικά γνωμικά και αρχαίες λέξεις. Τα πρωτότυπα τραγούδια και η μουσική παραπέμπουν στην ελληνική παράδοση, αρχαία και πρόσφατη, χρησιμοποιώντας στοιχεία τζαζ και ροκ.

Όλα αυτά μέσα στο σύγχρονο αισθητικό κλίμα, που αξιοποιεί ακόμα και τις πολεμικές τέχνες, χωρίς να προδίδεται το ήθος και το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και τέχνης.

Trivia:

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr