Τρεις εποχές

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τρεις εποχές

Έτος: 1996

Πρεμιέρα: Νοέμβριος 1996

Διάρκεια: 100'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Μαρία Ηλιού

Σενάριο: Μαρία Ηλιού , Γιώργος Μπράμος

Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης

Μουσική σύνθεση: Νίκος Κυπουργός

Παραγωγός: Σταύρος Μελέας

Εταιρία παραγωγής: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ηθοποιοί: Γιώτα Φέστα , Γιώργος Κώνστας , Γιολάντα Καπέρδα (Ελένη) , Γρηγόρης Πατρικαρέας , Διώνη Κουρτάκη , Γιώργος Μούτσιος , Ζωζώ Ζάρπα , Άννα Μακράκη , Μπάμπης Γιωτόπουλος , Βασίλης Ελευθεριάδης , Ελεάνα Απέργη , Τάσος Αποστόλου , Ορέστης Λεβέντης , Γωγώ Μπρέμπου , Γεωργία Δαμοπούλου , Νίκος Μακαρούνας , Κώστας Κωνσταντινίδης , Νεφέλη Ηλιού , Δανάη Ντέιβις , Πάρις Μανουσάκης

Περίληψη/Σχόλια: Τρεις αδελφές, η Λυδία, χημικός σε εργοστάσιο χρωμάτων, η Ελένη, φωτογράφος δημοσιογράφος και η Άννα, που υφαίνει πολύχρωμα μοτίβα στον αργαλειό της, και τα επικίνδυνα χρώματα. Το οικολογικό σκάνδαλο που ανακαλύπτει η Λυδία στη βιομηχανία χρωμάτων όπου εργάζεται, γίνεται δίλημμα στη ζωή της καθεμιάς. Τρεις ερωτικές ιστορίες. Το πέρασμα από τα επικίνδυνα χρώματα στα χρώματα της προσωπικής τους ζωής. Μια οικογενειακή σχέση που διαλύεται, μια σχέση που πάει να δημιουργηθεί αλλά δεν μπορεί, και ένας έρωτας. Τρεις εκδοχές για το φόβο μπροστά σ' ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα, αλλά και μπροστά στον έρωτα. Η ιστορία της Λυδίας που καταρρέει από το βάρος των πράξεων της, της Ελένης, που θα ήθελε να ολοκληρώσει μια πράξη, αλλά δεν μπορεί, και της μικρής, της Άννας, που καταφέρνει να ξεπεράσει το φόβο της και να ζήσει.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1996-1997 και έκοψε 2.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 11η θέση σε 14 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr