Το στραβόξυλο (1981)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Το στραβόξυλο (1981)

Έτος: 1981

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 28 Δεκεμβρίου 1981

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 113'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Εμιρζάς , Σταύρος Ζερβάκης

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς

Παραγωγός: Κωστής Λειβαδέας

Ηθοποιοί: Γιάννης Γκιωνάκης , Μπέτυ Βαλάση , Καίτη Τριανταφύλλου , Νίκος Τσούκας , Πωλίνα Γκιωνάκη , Αντώνης Καφετζόπουλος , Σπύρος Ολύμπιος , Γιώργος Κιμούλης , Άρης Βλαχόπουλος , Ρίτα Τσάκωνα , Κώστας Ντάγκας , Ελένη Γερασιμίδου

Επαναλήψεις: 2000 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Ήρωας του έργου είναι ο Νικολάκης Μαρουλής, ένας γκρινιάρης που διαρκώς φωνάζει και βασανίζει με τις παραξενιές του και τη μουρμούρα του την οικογένειά του, τη γειτονιά του και όλο το περιβάλλον του. Θα έρθει όμως η στιγμή που ο Νικολάκης θ' αλλάξει. Αιτία η ανιψιά του Καίτη που θα επιχειρήσει να βάλει τέρμα στη ζωή της, γιατί ο θείος της την εξέθεσε στα μάτια του αγαπημένου της. Τότε ο θείος θα αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, τον άνθρωπο που κρύβει μέσα του. Ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και γενναιοδωρία.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Προβλήθηκε σε επανάληψη την Κυριακή 13 Αυγούστου 2000 στα πλαίσια της εκπομπής "Θεατρικές αναμνήσεις".

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Μάρτιο του 2011 (95ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr