Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Έτος: 1987

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 14 Δεκεμβρίου 1987

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος , Κώστας Ζωγόπουλος

Συγγραφέας: Thornton Wilder

Σενάριο: Ιώ Μαρμαρινού (μετάφραση κειμένου)

Ηθοποιοί: Μαρία Αλκαίου , Λάζαρος Ανδριώτης , Τιτίκα Βλαχοπούλου , Δημήτρης Καραμπέτσης , Τρύφων Καρατζάς , Βάσω Κοτσίρη , Χλόη Λιάσκου , Μαρία Μοσχολιού , Μάκης Ρευματάς , Φίλιππος Σοφιανός , Έφη Ροδίτη

Επαναλήψεις: 1994 (ΕΤ1) , 2009 (Σινέ+) , 2012 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Κάθε Χριστούγεννα η οικογένεια μαζεύεται παραδοσιακά γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι πεθαίνουν, φεύγουν, χάνονται, άλλοι γεννιούνται, άλλοι παντρεύονται, όλοι μεγαλώνουν. Η οικογενειακή θαλπωρή, οι καυγάδες, τα πάθη, οι φιλοδοξίες, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Και όλα αυτά ενώ η ζωή και η ιστορία προχωρούν. Ένα ευρηματικό έργο του Θόρντον Ουάιλντερ, που μέσα από την εξέλιξη μιας οικογένειας δίνει και το μωσαϊκό της ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 29 Δεκεμβρίου 1994 από την "Βραδιά θεάτρου" και ξανά στις 21 Δεκεμβρίου 2009. Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Το θέατρο στην ΕΡΤ" το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Δεκέμβριο του 2009 (29ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για την τηλεοπτική θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr