Το κορίτσι της γειτονιάς (1954)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Το κορίτσι της γειτονιάς (1954)

Έτος: 1954

Διάρκεια: 92'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Μαρία Πλυτά

Συγγραφέας: Νίκος Χατζηαποστόλου

Σενάριο: Ανδρέας Λαμπρινός , Ίωνας Κωσταγιαννίδης (προσαρμογή κειμένου)

Φωτογραφία: Louis Hepp

Μουσική σύνθεση: Νίκος Χατζηαποστόλου

Παραγωγός: Χρήστος Μανιάτης , Νίκος Σαμπατάκος

Ηθοποιοί: Σμαρούλα Γιούλη , Γιώργος Φούντας , Δέσπω Διαμαντίδου , Τζαβαλάς Καρούσος , Καίτη Λαμπροπούλου , Ορέστης Μακρής , Μιχάλης Μπούχλης , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) , Φραγκούλης Φραγκούλης , Μιχάλης Ιακωβίδης , Κάκια Κοντοπούλου , Λάμπρος Κοτσίρης , Στέφανος Σκοπελίτης , Καίτη Κοκκίνου , Γιώργος Σταυρακάκης , Μίμης Ρουγγέρης , Παναγιώτης Καραβουσάνος (τραγούδι) , Τρίο Ροντέο (τραγούδι) , Ζωή Μάγγου (τραγούδι) , Λέλα Κατσαρού (τραγούδι) , Βάσος Ευαγγέλου (τραγούδι) , Αφές Καλαβρού (τραγούδι) , Αφοί Πάντα (τραγούδι) , Ανδρέας Ντούζος (χορευτής) , Κική Τρακάκη (χορεύτρια) , Κάκια Κοντοπούλου (χορεύτρια) , Δ. Παντερμάκης (χορευτής)

Περίληψη/Σχόλια: Η όμορφη Πίτσα που κατοικεί σε μια φτωχογειτονιά της Πλάκας, κάτω απ’ την Ακρόπολη, ονειρεύεται να ζήσει μες στα μεγαλεία και τα πλούτη. Ο πατέρας της, ο μπάρμπα-Πέτρος, είναι ένας φτωχός γυρολόγος που έχει φίλο έναν αλκοολικό τσαγκάρη, τον γερο-Στάμο. Στην ίδια γειτονιά έχει μεγαλώσει κι ο Σπύρος που αγαπά την Πίτσα και θέλει να την κάνει γυναίκα του. Ο Σπύρος δουλεύει το καφενείο που του άφησε ο πατέρας του και θέλει να ζήσει για πάντα στην Πλάκα. Η κοπέλα όμως κοιτάζει αλλού και, θαμπωμένη από τα πλούτη του ηλικιωμένου εκατομμυριούχου κυρίου Φούλη, ο οποίος τη θέλει για ερωμένη του, δέχεται την πονηρή πρόταση ενός ντιλετάντη προαγωγού, του Ντιντή, και το σκάει από το σπίτι. Μια πόρνη πολυτελείας, η Κάκια, καθώς κι ο μεταμελημένος Ντιντής, την κάνουν να καταλάβει το παραστράτημά της και την πείθουν να ξαναγυρίσει στην Πλάκα, όπου ο γερο-Στάμος πασχίζει να πείσει τον πικραμένο πατέρα της και τον Σπύρο, τους μοναδικούς ανθρώπους που τη νοιάζονται, να τη δεχτούν και να την κρατήσουν κοντά τους.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία είναι βασισμένη σε οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 41.497 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 21 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr