Το γυμνό κορίτσι

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Το γυμνό κορίτσι a.k.a. The naked girl

Έτος: 1982

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΕΡΤ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 9 Νοεμβρίου 1982

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 1982

Ημέρα προβολής: Τρίτη

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 6

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Είδος: Φαντασίας

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ)

Παραγωγός: Φράνσις Κάραμποτ

Σκηνοθεσία: Φράνσις Κάραμποτ

Σενάριο: Νίκος Αθανασιάδης

Μουσική σύνθεση: Πάνος Μαμασούλας

Φωτογραφία: Ανδρέας Μπέλλης

Ηθοποιοί: Μαρία Τζομπανάκη (Αγγέλα (Δελφινοκόριτσο)) , Ντίνος Αυγουστίδης (Δημήτρης) , Βίκυ Βανίτα (Ελίζα) , Βασίλης Τσάγκλος (Θωμάς) , Χρήστος Τσάγκας (Λουκάς) , Μανώλης Δεστούνης (Κούμης) , Νικολέτα Ιβαϊδη (Λιλάντα) , Τάσος Πολυχρονόπουλος (Στράτος) , Τρύφων Παπουτσής , Θόδωρος Κατσαφάδος , Στέφανος Παλαντζάς , Μιχάλης Γκόγκος , Νίκος Γκόγκος , Βαρβάρα Γκιγκιλίνη

Περίληψη: Ο Δημήτρης, η γυναίκα του Ελίζα και η μικρή τους κόρη Λιλάντα περνούν την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών στη Λέσβο. Η μητέρα και μικρή αναχωρούν την επόμενη μέρα για την Αθήνα, αφού θα ανοίξει το σχολείο της. Ο Δημήτρης θα παραμείνει στο νησί για λίγες μέρες, για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες. Μετά την αναχώρηση της γυναίκας του ο αποφασίζει να επισκεφτεί ένα ψαροχώρι του νησιού, όπου είχε περάσει τις διακοπές του πριν μερικά χρόνια. Φτάνοντας εκεί συναντά ένα παλιό του γνώριμο το Λουκά τον Μεθύστακα, μαθαίνει τα όσα συνέβησαν και επισκέπτεται αγαπημένους τους ανθρώπους. Ένας από αυτούς είναι ο Θωμάς ο Χταποδάς, που η κόρη του Αγγέλα μεταμορφωνόταν σε γοργόνα και χανόταν στο πέλαγος. Ο Δημήτρης είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με αυτό το κορίτσι και μετά από τη συνάντηση θα ξαναζήσει στιγμές από το καλοκαίρι των νεανικών του χρόνων.

Επαναλήψεις: 1984 (ΕΡΤ) , 1984 (SBS0/28) , 1986 (SBS0/28)

Trivia: Η σειρά προβλήθηκε το 1984 και το 1986 στην Αυστραλία από το Network 0-28/SBS με Αγγλικούς υπότιτλους με τον τίτλο "The Naked Girl".

Η σειρά σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Η σειρά κυκλοφόρησε σε 6 DVD από τη Ραδιοτηλεόραση το Νοέμβριο του 2008 (16η σειρά της ΕΡΤ σε DVD).Η σειρά είναι γυρισμένη στο γραφικό ψαροχώρι του Σιγρίου που απέχει 92 χιλ. από τη Μυτιλήνη.

Η σειρά είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ.

Το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr