Το Αθώο Σώμα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Το αθώο σώμα

Έτος: 1997

Πρεμιέρα: 28 Νοεμβρίου 1997

Διάρκεια: 90'

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος

Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος

Μουσική σύνθεση: Νίκος Κορνήλιος

Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος , Νίκος Κορνήλιος

Εταιρία παραγωγής: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , CL Productions

Ηθοποιοί: Ίρις Χατζηαντωνίου (Φωτεινή) , Ακύλας Καραζήσης (Αίαντας) , Αρτό Απαρτιάν (ασθενής με αμνησία) , Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (αδελφή Αίαντα) , Όλγα Δαμάνη , Δημήτρης Λιόλιος , Τίτος Βανδής , Λάμπρος Αποστόλου , Νίκος Γκιόκας , Γιώργος Γεωργιάδης (II) , Νίκος Τουρνάκης , Κώστας Τζανοκωστάκης , Νίκος Παμάσος , Νίκος Μηνάσογλου

Περίληψη/Σχόλια: Οι λιγοστοί επιζήσαντες μιας ερημωμένης πόλης, κάπου στο εγγύς μέλλον, μένουν χωρίς νερό και τρόφιμα αλλά καταφέρνουν να επιβιώσουν. Σ’ ένα νοσοκομείο, μια μοναχική επιστήμων, η Φωτεινή, η οποία βοηθά έναν άγνωστο ασθενή με αμνησία να επανέλθει, γνωρίζεται με έναν ηθοποιό ονόματι Αίαντα– ο οποίος επισκέπτεται συχνά την άρρωστη αδελφή του–, και συνδέεται μαζί του ερωτικά. Η Φωτεινή είναι συνεπαρμένη απ’ τον έρωτα, αλλά ο Αίας είναι μάλλον ανέτοιμος για ένα τέτοιο αίσθημα. Ο χωρισμός τους οδηγεί τη Φωτεινή στο σπίτι του ανθρώπου χωρίς μνήμη κι εκείνος τη φροντίζει, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει μία από τις φωτογραφίες της ανάμεσα στα πράγματά του. Στο μεταξύ, ο Αίας παίρνει την αδελφή του από το νοσοκομείο και την πηγαίνει στο σπίτι τους. Ενώ σκοτεινιάζει και στον ουρανό μαζεύονται σύννεφα, η Φωτεινή και ο Αίας περιδιαβάζουν την πόλη και σμίγουν κάτω απ’τη βροχή.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1997-1998 και έκοψε 2.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 11η θέση σε 14 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr