Το Αηδόνι της Σμύρνης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Το Αηδόνι της Σμύρνης

Έτος: 2003

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΕΤ3

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 28 Ιουλίου 2003

Σκηνοθεσία: Κύρος Ρωσσίδης

Συγγραφέας: Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου

Σενάριο: Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου

Μουσική επιμέλεια: Άντρος Παπαπαύλου

Ηθοποιοί: Χριστίνα Παυλίδου (Νίνα) , Άλκηστις Παυλίδου (Νίνα) , Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Μάρθα) , Στέλιος Καυκαρίδης (Θανάσης) , Νίκος Χαραλάμπους (Πέτρος) , Τζένη Γαϊτανοπούλου (Μαρία) , Θέα Χριστοδουλίδου-Λάμνισου (Αργυρώ) , Λένια Σορόκου (Αργυρώ) , Θάνος Πεττεμερίδης (Μήτσος) , Αντώνης Κατσαρής (Νικόλας) , Νεοκλής Νεοκλέους (Χρήστος) , Νίκος Νικολαΐδης (IV) (Γιάννης) , Ανδρέας Τσουρής (Κώστας) , Μόνικα Μελέκκη (Όλγα) , Ηλιάνα Χαλκιά (Άννα) , Ελένη Καούλα (Θεοδώρα) , Γιώργος Τσιάκκας (Παύλος) , Γιόλα Κλείτου (Μαρίνα) , Έλενα Ευσταθίου (Μαρίνα) , Μαριάννα Καυκαρίδου (Νίκη) , Γιώργος Λώρης (Σπύρος) , Ντίνος Λύρας (Λουκάς) , Θάνος Καληώρας (Αντρέας)

Επαναλήψεις: 2007 (ΡΙΚ1) , 2012 (RIK SAT)

Περίληψη/Σχόλια: Ένα κορίτσι από τη Σμύρνη, η Νίνα, με βελούδινη φωνή, μεγάλη αγάπη για το τραγούδι και πίστη για τη ζωή, ζει τα δύσκολα χρόνια της Σμύρνης κυνηγώντας το όνειρο της. Η ιστορία δεν της στερεί το όνειρο. ακόμα και μετά την καταστροφή της Σμύρνης, το τραγούδι γίνεται όλο και πιο γλυκό. Η Νίνα, είναι το σύμβολο της ψυχικής ελευθερίας, της ελπίδας και της αισιοδοξίας ενός ολάκερου λαού. Μικρασιάτισσα, με δεύτερη πατρίδα της την Κύπρο, προσπαθεί να επιβιώσει, όπως και η μητέρα της, με σύμμαχό της το τραγούδι, που της δίνει δύναμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της πολυτάραχης ζωής της.

Trivia: Το "Αηδόνι της Σμύρνης" είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα που φιλοδοξεί να τραγουδήσει και στο χαρτί τα σμυρναίικα τραγούδια...
- Δεν έχουμε πληροφορίες για το πότε η σειρά πρωτοπροβλήθηκε από το "ΡΙΚ".

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr