Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού

Έτος: 2012

Πρεμιέρα: 5 Ιουλίου 2012

Διάρκεια: 80'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Συγγραφέας: Knut Hamsun

Σενάριο: Έκτορας Λυγίζος

Φωτογραφία: Δημήτρης Κασιμάτης

Παραγωγός: Γιώργος Καρναβάς , Έκτορας Λυγίζος , Ελίνα Ψύκου , Αργύρης Παπαργυρόπουλος , Κωνσταντίνος Κοντοβράκης

Εταιρία παραγωγής: Stefi Productions , 2/35 , Oxymoron Films , Φαντασία Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε.

Ηθοποιοί: Γιάννης Παπαδόπουλος (VIII) , Λίλα Μπακλέση , Κλεοπάτρα Περράκη , Βαγγέλης Κομματάς , Χαράλαμπος Γκόγιος

Περίληψη/Σχόλια: Η ταινία αφηγείται τρεις μέρες από τη ζωή ενός 23χρονου αγοριού στη σημερινή Αθήνα, που παλεύει να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει στη ζωή το καναρίνι του, κόντρα στις συνθήκες αλλά κυρίως κόντρα στο πείσμα και την περηφάνια του, χωρίς να ζητήσει βοήθεια από πουθενά.

Trivia: Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις αρχές Ιούλιου, στο διαγωνιστικό τμήμα του 47ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι ,όπου διακρίθηκε με Ειδική Μνεία ο πρωταγωνιστής Γιάννης Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια συνέχισε τη διεθνή της διαδρομή και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, 6-16 Σεπτεμβρίου στον Καναδά. Η ταινία προβλήθηκε στο τμήμα "Discovery", όπου επιλέγονται και παρουσιάζονται νέοι σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο με τις πρώτες του ταινίες. Το φεστιβάλ δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, η ταινία όμως ήταν υποψήφια για το βραβείο της διεθνούς Ενωσης Κριτικών FIPRESCI.

Επόμενος σταθμός το Μόντρεαλ, 10-21 Οκτωβρίου, όπου η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μόντρεαλ "Nouveau Cinema", από κοινού με την πορτογαλική ταινία "Sudoeste" του Εντουάρντο Νούνιες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr