Τζένη Κοσμίδου

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία γέννησης:



Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Πόντιοι new generation 2011
Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα (2011) 2011


Τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:


Τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσίαζε ή στα οποία συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία συμμετείχε ή παρουσίαζε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Έχει τραγουδήσει:


Βιογραφία: Συγγραφέας, ηθοποιός, θεατρικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και στο τμήμα Αφηγηματικού Θεάτρου στο Θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά.

Έχει γράψει τα σενάρια «Επιλόχειος κατάθλιψη», «Δυσάρεστη έκπληξη», «Λάθος επιλογή» και άλλων 23 επεισοδίων στη σειρά "Σενάρια Ζωής" στο Star Channel σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου και Παναγιώτη Παπανικολάου.

Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους «Αμάρανθος ψυχή» σε σκηνοθεσία Χρυσαυγής Παπαμήτρου στην οποία συμπρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Γιώργου Γιαννόπουλου.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία της «Το σύνδρομο του γαλάζιου πρίγκιπα», «Μετωπική με τον Θεό», «Οι Βράχοι» και «Το σπίτι της Σιωπής»

Πρωταγωνίστησε στα θεατρικά «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα» σε σκηνοθεσία Στράτου Τζώρτζογλου, «Θα σου πω μία ιστορία» σε σκηνοθεσία Άννα Βαγενά, «Ο άνθρωπος δίπλα μου» σε σκηνοθεσία Βίβιαν Ιωάννου (1ο βραβείο στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου)

Σαν σκηνοθέτης έχει υπογράψει αρκετές παραστάσεις και το έργο της «Σκοτεινός πατέρας» απέσπασε τιμητική διάκριση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Είναι ιδιοκτήτρια και αρθρογραφεί σε πολιτιστικές ιστοσελίδες και ιστολόγια.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την ηθοποιό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr