Τα τρία παιδιά Βολιώτικα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τα τρία παιδιά Βολιώτικα

Έτος: 1957

Διάρκεια: 83'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανασιάδης

Σενάριο: Δημήτρης Αθανασιάδης

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης

Εταιρία παραγωγής: Ολύμπια Φιλμ

Ηθοποιοί: Ανδρέας Μπάρκουλης (Αλέξης) , Τιτίκα Γαϊτάνου (Αννούλα) , Νίκος Σταυρίδης (I) (ενωμοτάρχης Αναξίμανδρος Τεγόπουλος) , Κώστας Χατζηχρήστος (Δημόσθένης Δημόπουλος, υπενωμοτάρχης) , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Αριστείδης Γκιώνας, κακοποιός) , Λαυρέντης Διανέλλος (Πανταζής, πρόεδρος κοινότητας) , Γιάννης Δαλιανίδης (Γιώργος) , Τάκης Χριστοφορίδης (Ιωάννης Περλεπές, δημοσιογράφος) , Πέτρος Πανταζής (Κώστας) , Βαγγέλης Σάκαινας (κακοποιός)

Περίληψη/Σχόλια: Τρεις φίλοι από τον Βόλο, ο Αλέξης, ο Γιώργος και ο Κώστας, κλέβουν από ένα χωριό της περιοχής την αγαπημένη του πρώτου, την Αννούλα. Έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Ο ληστής Γκιώνας θα συλλάβει και θα αιχμαλωτίσει την τετραμελή παρέα, και τα γεγονότα αυτά θα διογκωθούν από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 10.348 εισιτήρια. Ήρθε στην 25η θέση σε 30 ταινίες.

Ο Πέτρος Πανταζής αν και εκ των πρωταγωνιστών, δεν αναγράφεται στους τίτλους. Επίσης, δεν αναγράφονται πολλοί από τους συμμετέχοντες ηθοποιούς, όπως η μητέρα της Αννούλας (κυρα-Φώταινα), οι πρόεδροι των σωματείων του χωριού καθώς και οι κακοποιοί.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr