Τα ομορφόπαιδα!..

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τα ομορφόπαιδα!..

Έτος: 1971

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Σενάριο: Κώστας Παπαπέτρος

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Μουσική σύνθεση: Βασίλης Βασιλειάδης (Ι)

Παραγωγός: Θανάσης Σύλιας

Ηθοποιοί: Νίκος Σταυρίδης (I) (Αρίστος Μερτζεσόλης) , Ελένη Προκοπίου (Σόφη Γρηγοριάδου) , Γιώργος Κάππης (Αλέκος Μερτζεσόλης) , Άγγελος Μαυρόπουλος (Γρηγοριάδης, βιομήχανος) , Βίκυ Παππά , Στέλιος Σαρρής , Μιχάλης Μπαλλής , Γιώργος Τζιφός (Ανέστης) , Πάνος Νικολακόπουλος (καφετζής) , Ελένη Δακορώνια , Τζούλια Αργυροπούλου , Τάσος Ψωμόπουλος (κουρέας) , Δήμητρα Νομικού , Νανά Λάκκα , Αιμίλιος Μεσσίδης , Φάνης Κερανίδης , Φραγκίσκος Μανέλλης (Μανώλης) , Αλέκα Στρατηγού (Βαγγελιώ, γυναίκα Ανέστη) , Βλάσης Μπονάτσος (τραγούδι, μέλος συγκροτήματος) , Γιάννης Πάριος (τραγούδι) , Πελόμα Μποκιού (μουσικό συγκρότημα)

Περίληψη/Σχόλια: Οι δοκιμασίες και τα βάσανα μιας ομάδας νέων, που αναζητούν την περιπέτεια και τον έρωτα στη ζωή τους, ερωτεύονται και ξε-ερωτεύονται μέχρι να βρουν ότι αναζητούν. Ένας από αυτούς είναι ο Αλέκος που ερωτεύεται τη Σόφη (Ελένη Προκοπίου), την κόρη του θεσσαλονικιού επιχειρηματία Γρηγοριάδη, και για να την κατακτήσει παριστάνει το γιο του Αθηναίου εργοστασιάρχη Αρίστου Μερτζεσόλα, με τον οποίο έχει το ίδιο επίθετο.

Ο άλλος είναι ο Παρασκευάς ένας φίλος του Αλέκου που τον παροτρύνει να παρουσιαστεί στον Μερτζεσόλα και να του πει ότι είναι θετός γιος του, οπότε εκείνος κάνει ότι χάβει το παραμύθι, επειδή θέλει να συνεταιριστεί με τον Γρηγοριάδη.

Η τρίτη είναι η Σόφη που παριστάνει την κόρη του Γρηγοριάδη, χωρίς να έχει καμία σχέση μαζί του, επειδή έχει τσιμπηθεί με τον Αλέκο!

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 94.920 εισιτήρια. Ήρθε στην 55η θέση σε 87 ταινίες. Ο Γιάννης Πάριος σε μια απο τις λιγοστές του εμφανίσεις στον ελληνικό κινηματογράφο ερμηνεύει το τραγούδι "Ο σαραντάρης" σε μουσική Βασίλη Βασιλειάδη και στίχους του Πυθαγόρα.

Είναι η πρώτη ταινία που εμφανίζεται κινηματογραφικά το συγκρότημα που συμμετείχε ο Βλάσης Μπονάτσος, ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ (το οποίο βγαίνει απ' τα αρχικά των επιθέτων τους).

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr