Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία a.k.a. Τα λιονταράκια μας

Έτος: 1985

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΕΡΤ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 23 Ιανουαρίου 1985

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 19 Νοεμβρίου 1985

Ημέρα προβολής: Τετάρτη, Τρίτη

Κύκλοι επεισοδίων: 2

Αριθμός επεισοδίων: 31

Διάρκεια επεισοδίου: 30'

Είδος: Κωμική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: TPS

Παραγωγός: Δημήτρης Τσεμπελής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης , Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος (τηλεσκηνοθεσία)

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοδοσιάδης (II)

Σκηνικά: Αλίκη Παπαζαχαρίου

Ηθοποιοί: Ιάκωβος Ψαρράς (Ηλίας Πετρίδης) , Κατερίνα Γιουλάκη (Ευθυμία Πετρίδη) , Νίκος Κούρος (Τέλης Αργυρόπουλος) , Άννα Μπράτσου (Αθηνά Αργυροπούλου) , Πάνος Μιχαλόπουλος (I) (Πάνος Αντωνίου) , Βάσια Παναγοπούλου (Μαρία Πετρίδη) , Κούλα Αγαγιώτου (Πόπη Αντωνίου) , Παύλος Ευαγγελόπουλος (Γιάννης Πετρίδης) , Γιολάντα Μπαλαούρα (Ηρώ Αργυροπούλου) , Σταμάτης Γαρδέλης (Σταμάτης) , Λαέρτης Μαλκότσης (Αλέξανδρος Αργυρόπουλος) , Νικόλ Κοκκίνου (Κατερίνα, θυρωρός) , Κώστας Ευριπιώτης (Αχιλλέας) , Νίκος Ζιάγκος (Διονύσης) , Τέτα Κωνσταντά , Γιάννης Χειμωνίδης (παππούς) , Βάσω Κυριακοπούλου , Σπύρος Μεριανός , Πάνος Σολωμός , Δημήτρης Μιχαηλίδης , Μίνα Νεγρεπόντη , Δήμητρα Σερεμέτη , Άκης Φλωρέντης , Χρήστος Ζαρκάδας , Σταυρίνα Πρεβεδώρου

Καλεσμένοι: Δούκισσα , Gin-Fizz , Λίτσα Διαμάντη , Πασχάλης , Julie Massino , Θάνος Καλλίρης , Μαντώ , Θέμης Αδαμαντίδης , Κώστας Χαριτοδιπλωμένος , Δάκης , Δημήτρης Κοντολάζος , Κατερίνα Στανίση , Άγγελος Διονυσίου , Ξανθή Περάκη , Μαριάννα Ευστρατίου , Γιώργος Γερολυμάτος

Περίληψη: Κοινωνική, χιουμοριστική σειρά, αυτοτελών επεισοδίων, που μας μεταφέρουν σ' ένα προάστιο της Αθήνας, σ' έναν χώρο όπου υπάρχουν ακόμα σχέσεις και γειτονιά. Παρακολουθούμε τις σχέσεις, τις διαφωνίες και τις διαφορές, που υπάρχουν ανάμεσα σε δυο οικογένειες, που ζουν στην ίδια γειτονιά σε κοντινές πολυκατοικίες. Πρόκειται για την οικογένεια ενός πολιτικού μηχανικού, του Τέλη Αργυρόπουλου και του καταστηματάρχη οικιακών ειδών, Ηλία Πετρίδη. Διαφορετικοί άνθρωποι οι ίδιοι, κοινά όμως τα προβλήματα των παιδιών.

Η οικογένεια του Τέλη Αργυρόπουλου αποτελείται από τη γυναίκα του Αθηνά, την 17χρονη κόρη τους Ηρώ και τον βενιαμίν το μικρό Αλέξανδρο, ενώ η οικογένεια του Ηλία Πετρίδη από τη γυναίκα του Ευθυμία, την 17χρονη Μαρία και τον 19χρονο Γιάννη.

Η σειρά, εκτός από τις δυο οικογένειες, μας οδηγεί και στο εσωτερικό ενός στούντιο της τηλεόρασης, όπου φιλοξενούνται γνωστοί καλλιτέχνες. Στο στούντιο αυτό δουλεύει ο Πάνος, που είναι ερωτευμένος με τη Μαρία παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της αλλά και της μητέρας του, που έχει άλλα όνειρα για το γιο της.

Επαναλήψεις: 1986 (ΡΙΚ)

Trivia: Αρχικά (στα πρώτα 6 επεισόδια) η σειρά ονομαζόταν "Τα λιονταράκια μας" και αργότερα μετονομάστηκε "Τα λιονταράκια του κυρ' Ηλία", πολύ πιθανόν για να ξεχωρίζει από την σειρά "Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του" της ΕΡΤ2 που ακολούθησε.

Ο 1ος κύκλος επεισοδίων περιείχε 25 επεισόδια, ενώ ο 2ος κύκλος μόνο 6.

Το 1ο επεισόδιο του 2ου κύκλου επεισοδίων προβλήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 1985.

Ο Κώστας Ευριπιώτης (Αχιλλέας) αποχώρησε μετά από το 7ο επεισόδιο προκειμένου να εμφανιστεί στην κωμική σειρά της ΕΡΤ2, "Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του", ενώ ο Σταμάτης Γαρδέλης (Σταμάτης) προστέθηκε στο καστ στον 2ο κύκλο επεισοδίων (26ο επεισόδιο).

Τα "Λιονταράκια του κυρ-Ηλία" φιλοξενούσαν σε κάθε επεισόδιο κάποιο τραγουδιστή/συγκρότημα, που τραγουδούσε ένα τραγούδι στο στούντιο στο οποίο εργαζόταν ο Πάνος. Αλλά και οι νεαροί πρωταγωνιστές της σειράς (Μιχαλόπουλος, Παναγοπούλου, Μπαλαούρα, Ευριπιώτης, Μαλκότσης) πολύ συχνά τραγουδούσαν, είτε με τη μορφή διαλόγου για να "προχωρήσουν" την πλοκή του επεισοδίου, είτε για να διασκεδάσουν σε διάφορα πάρτυ κτλ.

Το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα της σεζόν 1984-1985.

Η σειρά ήταν έγχρωμη.

Κόστος επεισοδίου: 1.200.000 δρχ (Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 3/4/1985)

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ.

Η σειρά προβλήθηκε το 1985? στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Το 1986 είχε γραφτεί στο τηλεοπτικό περιοδικό "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" ότι η ΕΡΤ είχε σκοπό να επαναπροβάλλει την σειρά, αλλά αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

Επίσης, το 1990 είχε γραφτεί στο τηλεοπτικό περιοδικό "ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ" ότι η ΕΤ1 είχε σκοπό να επαναπροβάλλει την σειρά, αλλά ούτε αυτό πραγματοποιήθηκε.

Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ, παρά μόνο τα 6 (τελευταία) επεισόδια του 2ου κύκλου. Η σειρά διεγράφη στις 13/12/1985. Τα επεισόδια 13-25 επεστράφησαν στην παραγωγό εταιρία TPS.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr

Τρεις σκηνές από την σειρά με την Κατερίνα Γιουλάκη από τον 2ο κύκλο (1ο & 2ο επεισόδιο)


Η Βάσια Παναγοπούλου θυμάται "Τα λιονταράκια" - μία σκηνή από την σειρά - συνάντηση με τον Σταμάτη Γαρδέλη στο στούντιο