Τα θέλει ο... Κολοτράβας μας

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Τα θέλει ο... Κολοτράβας μας

Έτος: 2005

Είδος: Επιθεώρηση

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 18 Ιουνίου 2005

Διάρκεια: 137'

Κανάλι: ΑΝΤ1

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεταξόπουλος

Συγγραφέας: Ray Cooney , John T. Chapman

Σενάριο: Άγγελος Πυριόχος , Πάνος Χατζηκουτσέλης , Θεόφιλος Βερύκιος , Γιώργος Γεωργίου (II)

Μουσική σύνθεση: Ζακ Ιακωβίδης

Θέατρο: Μετροπόλιταν

Τόπος: Αθήνα

Ηθοποιοί: Στάθης Ψάλτης , Βάσια Τριφύλλη , Τόνυ Άντονυ , Μιχάλης Μόσιος , Νέλλη Γκίνη , Κώστας Τσάκωνας (I) , Βασίλης Ζωνόρος , Γιώτα Κουτσουδάκη , Χριστίνα Ψάλτη , Γιώργος Γεωργίου (II)

Επαναλήψεις: 2007 (ΑΝΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Γύρω από τη σκηνή δεσπόζουν μια μεγάλη φωτογραφία του Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη και μια ακόμη παλιά φωτογραφία από εκκίνηση αγώνα δρόμου. Οι κοπέλες του μπαλέτου φορώντας γαλάζιες εσθήτες και κρατώντας δάδες στα χέρια λικνίζονται αρχαιοπρεπώς. Σε λίγο όλος ο θίασος χορεύει και τραγουδάει επιθεωρησιακά: "Τα θέλει ο Κολοτράβας μας / γι' αυτό κολοτραβάμε / και την ξερή την γκλάβα μας / στον τοίχο τη βαράμε".

Πρώτο ολυμπιακό νούμερο, ο Στάθης Ψάλτης ως φουστανελοφόρος Σπύρος Λούης. Με μια πλαστική δάδα στο χέρι κι ένα μουστάκι να του μισοκρέμεται, που θα το πετάξει λίγο μετά. Συστήνεται στα αγγλικά: "My name is Spirs. Με ξέθαψαν οι δήμοι", θα πει. Παίζει με τη δάδα δίνοντάς της... φαλλικές προεκτάσεις. Κάποια στιγμή κατεβαίνει στην πλατεία και ρωτάει μια κοπέλα αν της αρέσει η φουστανέλα του. "Βλέπεις ύφασμα; Γκούτσι", της λέει. "Κι από μέσα... Πούτσι", προσθέτει. Επανέρχεται στη σκηνή τα βάζει με τον Μπους και την Αμερική, ρίχνει κι ένα τσάμικο και φεύγει.

"Κορίτσια για πήδημα", ονομάζεται το νούμερο στο οποίο η Βάσια Τριφύλλη υποδύεται μια σιτεμένη πόρνη που την καίει το πρόβλημα της ανεργίας του κλάδου. Τα βάζει με τους κρατούντες που φέρνουν αλλοδαπές τρίμετρες από Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, πρώην σοσιαλιστικές χώρες. "Η Ντόρα και η Γιάννα λένε ότι το απαιτούν οι Αθάνατοι. Κι εμείς να πεθάνουμε της πείνας. Μας πηδούν που μας πηδούν τζάμπα τόσα χρόνια, ας μας πηδήσουν μια φορά επί χρήμασι. Μας έφαγε η παγκοσμιοποίηση, η... παγκοσμουνοποίηση. Μωρέ όταν η Φρύνη κι η Ασπασία δίδασκαν το όρθιο, το καρεκλάτο, το πισωκολλητό, τότε οι αλλοδαπές δεν ξέρανε από πού κατουράνε... Παλιά για τους ηλικιωμένους ζητάγανε αποκλειστικές, τώρα ζητάνε πουτάνες. Οι φαρμακομούνες. Όλα γίνονται βάσει σχεδίου. Κατά το σχέδιο Ανάν, το σχέδιο Γαμάν. Το πήδημα έχει γίνει το πιο δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα... Για την Ελλάδα ρε γαμώτο".

Στο δεύτερο μέρος μ' ένα νοσταλγικό ποτ-πουρί με τραγούδια για την Αθήνα (Πλακιώτικα, ελαφρά, λαϊκά) βλέπουμε κάποια στιγμή τον Τόνυ Άντονυ μεθυσμένο α λα Ορέστη Μακρή να παραπατάει σέρνοντας μια λατέρνα. "Δέκα ευρώ για να παρκάρεις τη λατέρνα. Τι λες ρε... Βλέπω να τελειώνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και να λείπει η Ακρόπολη".

Από τα..έξω-ολυμπιακά νούμερα ξεχωρίζουν ο Κώστας Τσάκωνας ως απολαυστικός..τρομοκράτης και το δίδυμο Ψάλτης - Άντονυ ως ΠΑΣΟΚοι που έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια μετά τις εκλογές.

Trivia: Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr