Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1993)

Έτος: 1993

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 1993

Διάρκεια: 98'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Συγγραφέας: Ντίνος Δημόπουλος

Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος

Φωτογραφία: Walter Lassally

Μουσική σύνθεση: Χρήστος Λεοντής

Παραγωγός: Άγγελος Σιδεράτος

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ηθοποιοί: Σταύρος Ντογιάκος , Κωνσταντίνα Αλευρά , Σπύρος Πανταζής , Νικήτας Χρόνης , Αλέξανδρος Ρήγας , Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου (μάνα) , Χρήστος Ζορμπάς , Λάμπρος Μπαβέτας , Φώτης Γκαβέρας , Βαγγέλης Βαζάκας , Βίλλυ Σιδεράτου , Φωτεινή Παπαδαμάκη , Πάνος Σαλωνίτης , Δημήτρης Παπαγιάννης , Χάρης Παναγιώτου , Γιώργος Κροντήρης , Μιχάλης Μαραγκάκης , Γιάννης Δημοθόδωρος , Γιάννης Γκολομάζος , Φρειδερίκη Κολιού , Νίκος Παπαδημητρίου

Περίληψη/Σχόλια: Σε ένα μικρό επαρχιακό θαλασσοχώρι, εδώ και εξήντα χρόνια, δυο οκτάχρονα παιδιά, ο Πέτρος και η Ανθούλα, ανακαλύπτουν σιγά-σιγά το ανεπανάληπτο θαύμα του κόσμου που τους περιβάλλει. Μιλούν με τα ζώα, κυνηγιούνται με τα πουλιά κι αρθρώνουν τις πρώτες στροφές από το αιώνιο τραγούδι της αγάπης, κι ας μην καταλαβαίνουν ακόμα τα λόγια του. Μα αυτό το θαυμαστό πανηγύρι της ζωής θα σκοτεινιάσει ξαφνικά, όταν τα δυο παιδιά θα βρεθούν μπροστά σε ένα συνομήλικο άρρωστο αγόρι, παρατημένο από τους δικούς του να πεθάνει σε μιαν έρημη καλύβα. Ο Πέτρος και η Ανθούλα πλησιάζουν θαρρετά το άρρωστο παιδί και με την ανεξάντλητη δύναμη της αγάπης γκρεμίζουν τα σύνορα της συμβατικότητας και του φόβου, κι ανοίγουν φωτεινούς δρόμους στη ζωή, αδιανόητους για τους μεγάλους.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1993-1994 και έκοψε 70.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 3η θέση σε 13 ταινίες. Το 1995 η ταινία προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά με τίτλο "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (1995)".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr