Τα αερικά της Κέρου

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τα Αερικά της Κέρου

Έτος: 1996

Πρεμιέρα: 1996

Διάρκεια: 25'

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Κουνενάκη

Σενάριο: Μαρίνα Κουνενάκη

Φωτογραφία: Πολυδεύκης Κυρλίδης

Μουσική σύνθεση: Ross Daly

Παραγωγός: Γ. Μπασίμπαγλης , Μαρίνα Κουνενάκη

Εταιρία παραγωγής: Lexicon

Ηθοποιοί: Δημήτρης Αρτέμης (βοσκός) , Αγγέλης Κωβαίος (καϊξής) , Αυγερινός Πλατής (αγόρι με έμβλημα της Κέρου) , Ευαγγελία Σιγάλα (τηλεφωνήτρια)

Περίληψη/Σχόλια: Στο κέντρο των Κυκλάδων, βρίσκεται η Κέρος, ή Αστερία. Γύρω της, τα νησιά σχημάτισαν κύκλο σαν να χορεύουν και μας μεταφέρουν χιλιάδες χρόνια πριν, στον Πρωτοκυκλαδικό Πολιτισμό με τα μοναδικής τέχνης και ομορφιάς ειδώλια. Το νησί, σήμερα δείχνει έρημο αλλά δεν είναι. Κατοικείται από ψυχές, που άλλες χάθηκαν και άλλες υπάρχουν... Το ντοκιμαντέρ ανιχνεύει με νοσταλγία, μέσα από την καθημερινή ζωή ενός βοσκού, που είναι πια ο μοναδικός κάτοικος του πετρόκτιστου άγονου νησιού, τη μοναξιά και τη μελαγχολία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο βοσκός της Κέρου, επικοινωνώντας με τη φύση, τα ζωντανά, τους ανθρώπους, το απέραντο, βιώνει με το δικό του, μοναχικό τρόπο, τη σιωπή. Βιώνει εμπειρίες μιας αρχέγονης προσέγγισης, στον αιώνιο κύκλο: γέννηση, ύπαρξη, σύμπαν.

Στοιχεία/Trivia: Πρόκειται για ταινία μικρού μήκους, η οποία απέσπασε το "Κρατικό Βραβείο Ποιότητας", το "Βραβείο Καλύτερης Τεχνικά και Καλλιτεχνικά Ταινίας Ντοκιμαντέρ" από την "ΕΤΕΚΤ" και το "Βραβείο στη Μνήμη του Σκηνοθέτη Τάσου Κολιόπουλου" στο "19ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr