Τα Νεοκλασικά: Η Κόμισσα της Φάμπρικας

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Τα Νεοκλασικά: Η Κόμισσα της Φάμπρικας

Έτος: 2022

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κωμική

Κανάλι: Alpha

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 13 Μαΐου 2022

Αριθμός επεισοδίων: 1

Διάρκεια επεισοδίου: 120'

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Συγγραφέας: Ασημάκης Γιαλαμάς

Κώστας Πρετεντέρης

Σενάριο: Πάνος Αμαραντίδης (διασκευή)

Ελένη Λευθεριώτη (διασκευή)

Πλοκή/Σχόλια: Σε μια διπλοκατοικία κατοικούν τρία ξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος (Νίκος Πουρσανίδης) είναι αστυφύλακας και ζει με τη μητέρα του, τη Δήμητρα (Ελένη Γερασιμίδου), που είναι εργάτρια σε εργοστάσιο και μαχητική συνδικαλίστρια, ο δεύτερος (Γιώργος Κοψιδάς) είναι οικολόγος, vegan ακτιβιστής και ο τρίτος (Γιάννης Απέργης) είναι ένας ψιλοαπατεώνας, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου και ζει με την αφελή και ζηλιάρα γυναίκα του, τη Στάσα (Ξανθή Γεωργίου).

Ένα βράδυ ο αστυφύλακας Χρήστος Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη (Φιόνα Γεωργιάδη) , που είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της παντρεμένης αδελφής της Μπιάνκα (Παναγιώτα Βιτετζάκη) για να καταστρέψει κάποια ερωτικά video με τα οποία την εκβίαζε. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, ενώ στην πραγματικότητα είναι ανιψιά του τέως Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Ο Χρήστος την συμπαθεί και αποφασίζει να τη βοηθήσει ζητώντας από τη μητέρα του να κανονίσει να προσληφθεί στο εργοστάσιο που δουλεύει ως εργάτρια. Η Έφη του το ανταποδίδει πείθοντας το θείο της Αριστείδη (Άκη Σακελλαρίου) να τον μεταθέσει στη Γενική Ασφάλεια που ήταν και η μεγάλη του επιθυμία. Έτσι, ο τυχερός αστυφύλακας μετατίθεται στην Υπηρεσία που επιθυμεί και κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας. Γιατί δύο πράγματα δεν έχει υπολογίσει η Έφη: τον «αέρα» της κατοίκου του Παλαιού Ψυχικού που δεν μπορεί να αποβάλει -στο εργοστάσιο τη λένε «κόμισσα»- και τον έρωτα που θα οδηγήσει σε αίσιον τέλος!

Στοιχεία/Trivia: Θεατρική διασκευή της σειράς "Τα Νεοκλασικά"

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά, την περίοδο 1966-67 από το θίασο των Μάρως Κοντού και Νίκου Ρίζου.
● Το τραγούδι των τίτλων "Κοινές Αναφορές" σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου ερμηνεύουν η Κατερίνα Πολέμη και ο Δημήτρης Κόψης.

Ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου (Δήμητρα)

Άκης Σακελλαρίου (Αριστείδης)

Νίκος Πουρσανίδης (Χρήστος Δελημάνης, αστυφύλακας)

Γιώργος Κοψιδάς (Χρήστος Δελημάνης οικολόγος ακτιβιστής)

Ιωάννης Απέργης (Χρήστος Δελημάνης, ενεχυροδανειστής)

Ξανθή Γεωργίου (Στάσα)

Φιόνα Γεωργιάδη (Έφη)

Παναγιώτα Βιτετζάκη (Μπιάνκα)

Γιάννης Ζουγανέλης (Διοικητής)

Γιώργος Γιαννόπουλος

Μελίνα Βαμβακά

Στέλιος Γούτης

Κωνσταντίνος Μαγκλάρας

Τζωρτζίνα Λιώση

Ναταλία Δραγούμη ("Ζίνα", αστυνομικός ασφάλειας)

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr