Πόθοι κάτω από τις λεύκες (1994)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Πόθοι κάτω από τις λεύκες (1994)

Έτος: 1994

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 1994

Διάρκεια: 97'

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης

Συγγραφέας: Eugene O'Neill

Σενάριο: Ντόρα Βολανάκη (μετάφραση κειμένου)

Παραγωγός: Στέφανος Αγοραστάκης

Ηθοποιοί: Τίτος Βανδής (Εφραίμ Κάμποτ) , Έφη Μουρίκη (Άμπυ) , Νίκος Παπαδόπουλος (I) (Ήμπεν) , Διονύσης Ξανθός (Συμεών) , Βασίλης Κεχαγιάς (I) (Πέτρος) , Θωμάς Μανέτας , Ανδρέας Γιαννακόπουλος , Κοσμάς Σταύρου , Κυριάκος Κοσμίδης (χορός) , Σύνθια Φρυδά (χορός) , Μαργαρίτα Βαρλάμου (χορός) , Θύμιος Δούκας (χορός)

Σχόλια/Πλοκή: Ένα σπίτι χωρίς γυναικεία παρουσία από τότε που πέθανε η δεύτερη γυναίκα του. Τρεις γιοί που μαζί του παλεύουν όλη μέρα με το αγρόκτημά τους. Οι δύο μεγαλύτεροι ζουν με το όνειρο της Καλιφόρνια. Ο πιο μικρός μοιάζει να είναι πιο δεμένος με τη γη τους. Και εκείνος, ο πατέρας, κάποια στιγμή επιστρέφει στο σπίτι παντρεμένος ξανά με μια γυναίκα πολύ νεότερή του. Οι μεγάλοι γιοί του φεύγουν, ο μικρός μένει και ζει με τον πειρασμό δίπλα του. Ποια θα είναι η κατάληξη;

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Βραδιά θεάτρου". Πρόκειται για την 2η θεατρική παράσταση, με τον ίδιο τίτλο.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2010 (68ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr