Πόθοι κάτω από τις λεύκες (1980)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Πόθοι κάτω από τις λεύκες (1980)

Έτος: 1980

Είδος: Δράμα

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 21 Απριλίου 1980

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζιάκας (I) , Κώστας Παπανικολόπουλος

Συγγραφέας: Eugene O'Neill

Σενάριο: Μάριος Λαέρτιος (μετάφραση repeat1Year=2009)

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Ζουγανέλης

Ηθοποιοί: Άννα Φόνσου (Άμπι) , Λάμπρος Κοτσίρης (Εφραίμ Κάμποτ) , Τάκης Χρυσικάκος (Ίμπεν) , Δημήτρης Κολοβός (Σημ (Συμεών)) , Τόλης Πολάτος (Πίτερ) , Θάνος Ρουπακιώτης , Γιώργος Σαλάχας , Χρύσα Σπηλιώτη , Νόρα Λιάμη , Νίκος Αποστόλου

, 2010 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Στο αγρόκτημα των Κάμποτ ζει ο πατέρας της οικογένειας με τους δυο γιους του από τον πρώτο του γάμο και τον Ίμπεν, που είναι μικρότερος. Ο Εφραίμ είναι σκληρός με τα παιδιά του και ενώ εκείνος απουσιάζει για δυο μήνες, οι δυο μεγαλύτεροι γιοί αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλιφόρνια. Πριν φύγουν ο Ίμπεν εξαγοράζει το μερίδιό τους από το αγρόκτημα. Ο πατέρας επιστρέφει με καινούρια σύζυγο, την Άμπι, μια πολύ νεότερή του γυναίκα. Εκείνη είναι αποφασισμένη να κάνει το σπίτι και το αγρόκτημα δικό της και για να το πετύχει υπόσχεται στον Εφραίμ ένα γιό. Η σχέση της με τον Ίμπεν είναι θυελλώδης, η αρχικές τους αντιπαραθέσεις εξελίσσονται σε ερωτικό πάθος και το παιδί που φέρνει η Άμπι στον κόσμο είναι καρπός δικός τους.

Όταν στη γιορτή, που γίνεται στο σπίτι των Κάμποτ για τη γέννηση του νεότερου παιδιού της οικογένειας, ο πατέρας αποκαλύπτει στον Ίμπεν ότι η Άμπι του έδωσε έναν απόγονο με αντάλλαγμα να τον αποκληρώσει, εκείνος έξαλλος την απειλεί ότι θα πει τα πάντα στον πατέρα του και θα φύγει. Η Άμπι θεωρώντας ότι το παιδί την χωρίζει από τον αγαπημένο της, το σκοτώνει. Όταν το ανακοινώνει στον Ίμπεν εκείνος, πιο ήρεμος και αποφασισμένος πλέον να την εγκαταλείψει χωρίς να πει τίποτα στον Εφραίμ, της λέει ότι θα την καταδώσει στο σερίφη και φεύγει. Η Άμπι ομολογεί τα πάντα στον Εφραίμ. Ο Ίμπεν συνειδητοποιεί την αγάπη του για την Άμπι και γυρίζει κοντά της...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά δύο φορές. Στις 12 Ιανουαρίου 2009 & στις 3 Μαϊου 2010. Πρόκειται για την 1η θεατρική παράσταση, με τον ίδιο τίτλο, που προβάλλεται απ'την εκπομπή αυτή.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Αύγουστο του 2009 (10ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr