Πεθαίνω για σένα (2003)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Πεθαίνω για σένα (2003)

Έτος: 2003

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Αισθηματική

Κανάλι: Alpha

Ημέρα/ημέρες προβολής: Πέμπτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 2 Οκτωβρίου 2003

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2004

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 30

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Παραγωγός: Μπέση Βουδούρη

Σκηνοθεσία: Πάνος Κοκκινόπουλος


Σενάριο: Αποστόλης Τσαούσογλου

Μουσική σύνθεση: Μάριος Στρόφαλης

Ερμηνευτής τραγουδιού τίτλων: Λάμπης Λιβιεράτος

Ηθοποιοί: Άκης Σακελλαρίου (Γιάννης Αράπογλου)

Ναταλία Δραγούμη (Ιουλία)

Γεράσιμος Γεννατάς (Πέτρος)

Κατερίνα Παπουτσάκη (Αγγελική)

Νόνη Δούνια (Χαρά)

Γιώργος Γιαννόπουλος (Στέλιος Ελ. Γαργαμπίκας)

Θεώνη Σκαλέρη (Ηλέκτρα Μαθιοπόυλου)

Χρήστος Τριπόδης (Φραγκίσκος)

Ιωσήφ Μαρινάκης (Χρήστος)

Βασίλης Μπατσακούτσας (Μάκης)

Καλλιόπη Τζερμάνη (Αφροδίτη)

Δήμητρα Τζιόβα (Ελένη)

Μάριος Ιωάννου (Σωτήρης)

Ιάκωβος Μυλωνάς (Αντρέας)

Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος (Τάκης, δικηγόρος)

Βαγγέλης Γερμανός (δικηγόρος Γαργαμπίκα, 1ο επ.)

Μαρίκα Τζιραλίδου (Ασπασία, 1ο επ.)

Γιώργος Γεωργίου (III) (φωνή από τηλεόραση, 1ο επ.)

Χάρης Μαυρουδής (1ο επ.)

Όθων Μεταξάς (εραστής Χαράς, 1ο επ.)

Μελίνα Βατινέλ (δημοσιογράφος, 1ο επ.)

Μαίρη Μιχαλοπούλου (1ο επ.)

Κώστας Μοσχοβίτης (1ο επ.)

Γιώργος Καραμίχος (οπλοπώλης, 2ο επ.)

Κωνσταντίνος Ησαΐας

Επαναλήψεις: 2012 (Alpha)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Γιάννης (Άκης Σακελλαρίου) έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και αποφασίζει πάνω στην απελπισία του να ληστέψει μια τράπεζα για να ξελασπώσει. Στην τράπεζα που επισκέπτεται βρίσκεται ήδη η Αγγελική (Κατερίνα Παπουτσάκη) για κάποιες δουλειές της. Την στιγμή που ο Γιάννης αποφασίζει να ξεκινήσει τη ληστεία, μπαίνει μέσα στην τράπεζα ο Πέτρος (Γεράσιμος Γεννατάς) με σκοπό να την ληστέψει κι αυτός. Ταυτόχρονα, η Χαρά (Νόνη Δούνια) βλέπει σε κάποια πρωινή ενημερωτική εκπομπή ότι ο σύζυγός της, ο Στέλιος Ελ. Γαργαμπίκας (Γιώργος Γιαννόπουλος) αποφυλακίζεται προσωρινά λόγω προβλημάτων υγείας και μαθαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να μεταφερθεί για κάποιο καιρό σε ένα σανατόριο. Ο Γαργαμπίκας, που ξέρει ότι όσο καιρό ήταν στη φυλακή, η Χαρά έτρωγε την περιουσία του με άλλους άντρες, είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομά του και να σκοτώσει την Χαρά. Έχει στείλει λοιπόν κάποιους από τους μπράβους του να βρουν έναν παλιό του φίλο που έκανε για λογαριασμό του τέτοιες δουλειές. Την ίδια στιγμή αποφασίζει κι η Χαρά να σκοτώσει τον Γαργαμπίκα για να μην είναι μέσα στα πόδια της και να μπορεί να κάνει την ζωή της όπως και πριν που ήταν φυλακισμένος. Αναζητά λοιπόν κι αυτή κάποιον να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Στην τράπεζα, που η ληστεία είναι σε εξέλιξη, ο Πέτρος και ο Γιάννης τσακώνονται για το ποιος ήρθε πρώτος και για το ποιος δικαιούται την λεία. Τη στιγμή του τσακωμού τους μπαίνει στην τράπεζα η Ιουλία (Ναταλία Δραγούμη) χωρίς να έχει καταλάβει τι γίνεται. Σχεδόν αμέσως καταφθάνει και η αστυνομία και οι δύο ληστές ψάχνουν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν. Ο Πέτρος, που έχει αναγνωρίσει την Αγγελική που είναι ξαδέρφη του, την παίρνει δήθεν για όμηρο και καταφέρνει να ξεφύγει. Ο Γιάννης παίρνει για όμηρο την Ιουλία και ξεφεύγει κι αυτός. Η εξέλιξη είναι ευνοϊκή για τον Γιάννη και τον Πέτρο. Ο Γιάννης όχι μόνο τη γλιτώνει με τη ληστεία αλλά τον συμπαθεί και η Ιουλία και του προσφέρει δουλειά στο σανατόριο όπου είναι διευθύντρια. Από την άλλη, ο Πέτρος έρχεται σε επαφή με την άλλη του ξαδέρφη, την Χαρά και μαθαίνει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ψάχνει κάποιον να σκοτώσει τον άντρα της. Στο μεταξύ, ο Γαργαμπίκας μεταφέρεται στο σανατόριο όπου μαθαίνει ότι ο γνωστός του που έκανε όλες τις βρομοδουλειές έχει πεθάνει. Ο Γαργαμπίκας λοιπόν μένει χωρίς δολοφόνο για την γυναίκα του και αρχίζει να ψάχνει καινούργιο. Συναντάει στο σανατόριο τον Γιάννη που είναι γιος του πεθαμένου του φίλου και του αναθέτει τη δουλειά, να «καθαρίσει» δηλαδή την Χαρά. Ο Γιάννης που δεν καταλαβαίνει αμέσως ότι το «καθάρισμα» της Χαράς είναι η δολοφονία της, δέχεται την δουλειά. Ταυτόχρονα, ο Πέτρος προσφέρεται να σκοτώσει τον Γαργαμπίκα για λογαριασμό της Χαράς αρκεί η αμοιβή να είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, ο Γιάννης και ο Πέτρος μεταφέρονται μαζί με όλους τους άλλους και εγκαθίστανται στο σανατόριο προκειμένου ο καθένας να φέρει σε πέρας την δουλειά που του ανατέθηκε.

Τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε όταν ο Γιάννης ερωτεύεται την Αγγελική ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνει τι ακριβώς ανέλαβε να κάνει και προσπαθεί να το αποφύγει. Από φόβο για τον Γαργαμπίκα αλλά και από τον έρωτά του για την Αγγελική (αδερφή της Χαράς την οποία πρέπει να σκοτώσει) παραμένει στο σανατόριο προσπαθώντας να αποφύγει την δουλειά. Από την άλλη, η διευθύντρια του σανατορίου, η Ιουλία, ερωτεύεται τον Πέτρο κεραυνοβόλα και με τις προσπάθειες που κάνει να τον πλησιάσει και να του εκφράσει τα αισθήματά της, χαλάει όλες τις απόπειρες και όλα τα σχέδιά του να σκοτώσει τον Γαργαμπίκα. Μαζί με όλα αυτά, οι μπράβοι του Γαργαμπίκα χωρίζονται σε ομάδες υποστηρίζοντας τις δύο πλευρές, τον Γαργαμπίκα και τη Χαρά ενώ μέσα σε όλο αυτό το χάος μπλέκεται και το προσωπικό του Σανατορίου, γιατροί και νοσοκόμες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να μην κάνει κανένας την δουλειά που πρέπει.

Στοιχεία/Trivia: Στο ταργούδι των τίτλων ο Λάμπης Λιβιεράτος.

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr