Παταγονία: Η άκρη του κόσμου

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Παταγονία: Η άκρη του κόσμου

Έτος: 2010

Τηλεοπτική Εκπομπή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: Κυριακή 30 Μαϊου 2010

Ημέρα προβολής: Δευτέρα

Αριθμός επεισοδίων: 16

Διάρκεια επεισοδίου: 60'

Είδος: Reality

Κανάλι: Mega

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μικρός

Εταιρία παραγωγής: Studio ATA

Παρουσιαστές: Γιάννης Αϊβάζης

Περιγραφή: Στο παιχνίδι συμμετέχουν 18 παίκτες (9 άνδρες και 9 γυναίκες), που καλούνται να δοκιμάσουν τα όρια της φυσικής τους αντοχής και τις ικανότητές τους να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες στην ύπαιθρο. Σκοπός τους είναι, μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, να καταφέρουν να φτάσουν στο νοτιότερο σημείο της Παταγονίας, την άκρη του κόσμου, και να το κατακτήσουν.

Οι παίκτες χωρίζονται σε δυο ομάδες, τις Αλεπούδες και τους Κόνδορες. Κάθε ομάδα έχει έναν αρχηγό. Αρχικά, το παιχνίδι είναι ομαδικό. Η μία ομάδα ανταγωνίζεται την άλλη σε μια σειρά από δύσκολα και επικίνδυνα παιχνίδια ασυλίας. Μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού, η ομάδα που χάνει πηγαίνει σε συμβούλιο. Εκεί, όλα τα μέλη της πρέπει να ψηφίσουν τον παίκτη που θέλουν να αποχωρήσει. Ο συγκεκριμένος παίκτης, όμως, έχει μια 2η ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή του στο παιχνίδι, αφού καλείται να μονομαχήσει με έναν συμπαίκτη του, τον οποίο υποδεικνύει ο αρχηγός της ομάδας. Ο νικητής της μονομαχίας παραμένει στο παιχνίδι, ενώ ο χαμένος επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα.

Σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι κάθε αγώνισμα, όπως και κάθε μονομαχία, γίνεται κάθε φορά σε διαφορετικό τοπίο και σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Δάση, λίμνες, χιόνι, πάγος και έρημος συνθέτουν το σκηνικό αυτό. Από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι σταματάει να είναι ομαδικό και γίνεται ατομικό. Οι παίκτες που έχουν απομείνει ενώνονται σε μια καινούρια ομάδα και καθένας αγωνίζεται πλέον για τον εαυτό του. Ο νικητής κάθε αγωνίσματος κερδίζει την ασυλία, πράγμα που σημαίνει ότι στο συμβούλιο που ακολουθεί δεν μπορούν οι συμπαίκτες του να τον προτείνουν για αποχώρηση. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον Μεγάλο Τελικό, όπου θα προκύψει ο ένας και μοναδικός "Κατακτητής της Άκρης του Κόσμου", ο οποίος και θα κερδίσει το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Επαναλήψεις: 2010 (Mega)

Trivia: Την τελική πεντάδα αποτέλεσαν οι Βαγγέλης Γερασίμου, Γιάννης Λαϊτσιος, Κλεάνθης Κοκτσίδης, Κώστας Μανιουδάκης, Νικόλας Δαγαλάκης. Νικητής ο Βαγγέλης Γερασίμου, 29 ετών, μάγειρας από την Καλαμάτα που κέρδισε το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr