Ο φόβος (1991)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Ο φόβος (1991)

Έτος: 1991

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΕΤ2

Ημέρα/ημέρες προβολής: Τετάρτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 2 Οκτωβρίου 1991

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 1992

Κύκλοι επεισοδίων: 2

Αριθμός επεισοδίων: 24

Διάρκεια επεισοδίου: 30'

Εταιρία παραγωγής: Block Α.Ε.

Παραγωγός: Γιώργος Μυλωνάς

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μυλωνάς , Παύλος Φιλίππου

Σενάριο: Γιώργος Μυλωνάς (ιδέα σεναρίου) , Αλέξανδρος Ανδρίτσος

Μουσική σύνθεση: Βάσιας Λοβέρδος , Γιάννης Ζουγανέλης

Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (I) , Σπύρος Νούνεσης

Ηθοποιοί: Αλέκος Αλεξανδράκης (υπαστυνόμος Νικήτας Βέρος) , Κατερίνα Διδασκάλου (Τζένη Καρρά) , Νίκος Δαδινόπουλος (Βίκος) , Σπύρος Καλογήρου (Θωμάς) , Τάσος Κωστής (Κοβάλσκι) , Σόφη Ζαννίνου , Ζαννίνο , Μαίρη Βιδάλη , Έφη Πίκουλα (Αθηνά) , Γιάννης Κωστής , Έλενα Αλεξοπούλου , Ηλίας Κατέβας , Τώνης Γιακωβάκης , Νίκος Τσαχιρίδης , Στράτος Παχής , Γιώργος Μυλωνάς , Στάθης Νικολαϊδης , Αλέκος Μαυρίδης , Νίκος Παπαχρήστος


Επαναλήψεις: 1993 (ΕΤ2) , 1994 (ΕΤ2)

Περίληψη/Σχόλια: Ένα πρωινό ο επιχειρηματίας Μέμος Καρράς βρίσκεται νεκρός στο γραφείο του με ένα τραύμα στο δεξί μέρος του στήθους του και ένα περίστροφο στο δεξί του χέρι. Όλοι μιλούν για αυτοκτονία όμως η κόρη του, Τζένη, που ούτε για μια στιγμή δεν πίστεψε κάτι τέτοιο, αναθέτει σ' έναν πρώην υπαστυνόμο, τον Νικήτα Βέρο, να ανακαλύψει τους υπεύθυνους γι' αυτό το έγκλημα. Οι ιθύνοντες της δολοφονίας με αρχηγό της σπείρας τον Ελληνογερμανό Κοβάλσκι, στην προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν το εργοστάσιο που κληρονόμησε η Τζένη, θα βάλουν έναν πρώην πρωταθλητή του τάε κβο ντο, το Βίκο, να προσπαθήσει να δεθεί ερωτικά με τη Τζένη με σκοπό να την επηρεάσει και να την οδηγήσει σε αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ένα σκοτεινό και δαιδαλώδες δίκτυο θα αποκαλυφθεί σιγά σιγά, μέλος του οποίου ήταν και ένας συνέταιρος της Τζένης, ο Θωμάς.

Trivia: Η σειρά χωρίζεται σε δύο κύκλους επεισοδίων. Τα πρώτα δεκατρία (13) επεισόδια αποτελούσαν τον 1ο κύκλο και τα επόμενα έντεκα (11) επεισόδια τον 2ο κύκλο. Μάλιστα οι τίτλοι αρχής και τέλους ήταν διαφορετικοί σε κάθε κύκλο.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς στα πρώτα 13 επεισόδια (1ος κύκλος) ήταν ο Γιώργος Μυλωνάς. Από το 14ο επεισόδιο και έπειτα (2ος κύκλος) την συγγραφή των σεναρίων ανέλαβε ο Αλέξανδρος Ανδρίτσος και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Παύλος Φιλίππου. Ο Γιώργος Μυλωνάς τους "παρέδωσε τη σκυτάλη" για να ασχοληθεί με τη νέα του τηλεοπτική σειρά "Επικίνδυνες σχέσεις (1992)".

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr

Τίτλοι έναρξης 1ου κύκλου


Τίτλοι έναρξης 2ου κύκλου