Ο θρίαμβος του έρωτα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο θρίαμβος του έρωτα

Έτος: 1990

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου 1990

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 104'

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Νίκος Χαραλάμπους , Μιχάλης Παναγιωτόπουλος

Συγγραφέας: Pierre De Marivaux

Σενάριο: Ανδρέας Στάικος (μετάφραση & διασκευή έργου)

Ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου , Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου , Ανδρέας Ανδρεόπουλος , Ελένη Κοκκίδου , Μαρία Μίχα , Κώστας Μπάσης , Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Επαναλήψεις: 2010 (Σινέ+) , 2015 (Ν Plus)

Σχόλια/Πλοκή: Μια νεαρή πριγκίπισσα με την υπηρέτρια της φθάνουν ντυμένες άντρες στο σπίτι ενός φημισμένου φιλόσοφου. Στο σπίτι μένουν μαζί του η αδελφή του και ένας νεαρός πρίγκιπας, που τον θρόνο του κατέχει ένας σφετεριστής. Και οι τρεις είναι ορκισμένοι εχθροί του έρωτα. Με την έλευση της πριγκίπισσας αρχίζει μια σειρά απίστευτων παρεξηγήσεων, καθώς η πριγκίπισσα ως άνδρας γοητεύει την αδελφή του φιλοσόφου και ασκεί μια παράξενη έλξη στον ίδιο το φιλόσοφο και τον πρίγκιπα. Η υπόθεση περιπλέκεται όλο και περισσότερο με τη συμβολή του υπηρέτη και του κηπουρού του φιλοσόφου που είναι έτοιμοι για όλα με αντάλλαγμα το χρήμα.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 20 Σεπτεμβρίου 1993 και στις 19 Ιουλίου 2010.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Νοέμβριο του 2009 (24ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Η παράσταση επαναπροβλήθηκε στη ζώνη "Το θέατρο της Δευτέρας" της ΝΕΡΙΤ plus την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr